Waar moet je aan denken bij het kopen van nieuwe tuintegels?

0
(0)

Het kiezen van nieuwe tuintegels is geen gemakkelijke opgave. Het aanbod is tegenwoordig nou eenmaal erg groot. Fijn, want zo is het mogelijk om de tegel te kiezen die het beste bij jou en je tuin past, maar het maakt het tegelijkertijd niet gemakkelijker om de juiste beslissing te maken. Je raakt al snel overweldigd door het gigantische aanbod. Hoog tijd om je dus een beetje op weg te helpen. Want hoe maak je deze beslissing makkelijker? Waar moet je aan denken bij het kopen van nieuwe tuintegels? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 

Tuintegels

De uitstraling 

Op de eerste plaats is het belangrijk om over de uitstraling van de tuintegels na te denken. Deze bepalen immers voor een groot deel de sfeer in de gehele tuin. Ben je op zoek naar een geheel unieke uitstraling? Dan beschik je over tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan prachtige betontegels of Oud Hollandse tuintegels. Deze tegels kunnen uitstekend gebruikt worden bij het aanleggen van een oprit of terras. Ze worden gekenmerkt door een unieke uitstraling en dragen dit ook over aan de rest van de tuin. 

Wees je er daarom van bewust hoe groot de invloed van de tegels zal zijn op de uitstraling van jouw gehele tuin. Zet ook voor jezelf op een rijtje naar welke uitstraling je precies op zoek bent. Zo wordt het al een stuk eenvoudiger om de juiste tegel te vinden. 

Het onderhoud 

De ene tegel vergt meer onderhoud dan de ander. Daarom is het goed om hier van tevoren over na te denken. Als je weinig tijd hebt om je tuin te onderhouden, is het slim om voor een onderhoudsarme tegel te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van groene aanslag. Deze aanslag ontstaat sneller op bijvoorbeeld betontegels. Als je te weinig tijd hebt om hiermee aan de slag te gaan, dan is het slimmer om voor een keramische tegel te kiezen. 

Wees je er dus van bewust welk onderhoud de tegels nodig hebben. Zo maak je niet alleen de juiste keuze, maar weet je ook wat er nodig is om de tegel mooi te houden. 

Levensduur 

Houd ook rekening met de levensduur van de tuintegels. Dit verschilt per tegel. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van hoe de tegels worden onderhouden, maar over het algemeen kunnen we stellen dat het ene materiaal duurzamer is dan het andere. Hoe lang de tegels mooi blijven, is ook afhankelijk van wat je mooi vindt. De een vindt het prachtig als een tuin er natuurlijker uitziet en vindt het geen enkel probleem als de tegels meer ‘leven’. De ander geniet juist meer van een strakke en moderne tuin en geeft de voorkeur aan een keramische tegel. Als je kiest voor natuursteen, dan zullen deze sneller verweren en verkleuren. Door veel mensen wordt dit echter als extra charme beschouwd. Het is dus maar net wat jij mooi vindt. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *