Hoe zorg je voor meer groen in je tuin?

0
(0)

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat dit het moment is om te kijken wat je met je tuin moet doen. De lente is een goed moment om nieuwe planten en bomen aan te brengen. Wil je graag wat meer diversiteit in je tuin, kies dan eens voor een andere dan de reguliere bomen. Wat dacht je van een olijfwilg? Deze mooie boom is op heel veel manieren in te zetten en je kunt er zeker van zijn dat hij het goed zal doen in je tuin.

Meer Groen in je Tuin

De olijfwilg geeft jouw tuin karakter

Een olijfwilg kan op meerdere manieren in je tuin tot wasdom komen. Je kunt hem namelijk als eenling planten waardoor het een echte blikvanger kan worden. De kruin kan heel vol worden en als je kiest voor de bladhoudende boom, weet je zeker dat je het hele jaar groen in je tuin hebt. Wil je de boom liever niet te groot laten worden? Dan kun je een bol olijfwilg kopen. Deze wordt tussen de 150 cm en de 250 cm hoog. Hierdoor is de boom ook eenvoudig te onderhouden want je hoeft geen halsbrekende toeren uit halen met ladders als je wilt gaan snoeien.

Wil je deze boom inzetten als haag?

Soms is het fijn om even een plekje voor jezelf te hebben in je tuin. Je kunt dan een schutting plaatsen om jezelf aan het zicht te onttrekken, maar je kunt ook in dit geval een olijfwilg kopen. Deze boom kan namelijk ook als heg worden aangeplant. Wil je liever meer de hoogte in of woon je in een oud, karakteristiek huis en wil je graag een Italiaanse tuin? Neem deze plant dan als leiboom. Zo geef je je woning die karakteristieke uitstraling en zorg je ook voor natuurlijke zonnewering. Als je wilt weten wat voor jou het beste is, kun je altijd even bij je leverancier om advies vragen.

Wil je deze boom in je tuin planten?

Vaak vragen mensen zich af of een olijfwilg geschikt is voor de Nederlandse tuinen vanwege het klimaat. Het antwoord luidt: ‘ja!’. Sterker nog, deze boom doet het heel erg goed in Nederland. De boom is steeds meer geliefd vanwege het feit dat hij het hele jaar groen blijft. Eens per jaar bloeit de boom en kun je genieten van prachtige bloemen. Als je je boom in de beste conditie wil houden, snoei hem dan in maart zodat je zeker weet dat de kans op strenge vorst nihil is. Op die manier hou je je boom in de juiste vorm en weet je zeker dat je er de rest van het jaar volop van kunt genieten want meer onderhoud heeft hij niet nodig.

Wil je toch je tuin helemaal opknappen? Denk dan ook eens aan een heerlijke jacuzzi.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *