Eigen zwembad? Dit zijn de mogelijkheden!

0
(0)

Zomers in Nederland lijken steeds warmer te worden. Wat is er dan fijner om heerlijk af te koelen in je eigen zwembad achter in de tuin? Eigen zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. Misschien denk je meteen aan een inbouwzwembad, maar dit is een dure investering en bovendien een onderneming met haken en ogen. Met opzetzwembaden bestaan er minder dure en kwalitatief goed alternatieven. Je kunt kiezen uit verschillende types: van eenvoudig opblaasbaar zwembad tot een fraai houten zwembad of Jacuzzi. Houd bij de aanschaf ook rekening met accessoires die nodig zijn voor met name onderhoud.

Voor- en nadelen

Ieder type zwembad heeft zijn voor- en nadelen. Een opblaasbaar zwembad is goedkoop en snel opgezet. De rand ligt ook comfortabel. Opblaasbare zwembaden zijn echter gevoelig voor gaatjes. Frame, stalen en houten zwembaden hebben die risico’s een stuk minder of helemaal niet. Een frame zwembad staat stabiel en kan tegen een stootje. Het frame zwembad moet in de winter wel opgebergd worden. Het stalen en houten zwembaden kunnen wel overwinteren. Een houten zwembad is bovendien permanent. Vooral het houten zwembad zit wel in een duurdere prijsklasse dan de andere type opzetzwembaden. 

Filter houdt water schoon

Met alleen de aanschaf van een zwembad ben je er nog niet. Om optimaal te kunnen genieten van je zwembad, zijn diverse accessoires nodig. Met name voor het onderhoud zijn die belangrijk. Je wilt het zwembad dagelijks niet vullen met water. Tegelijkertijd geniet je het liefst van schoon water. Hiervoor dient een speciale pomp. Een pomp verwijdert het vuil en houdt het water in beweging. Circulatie van water is belangrijk, omdat bij stilstand de deur wagenwijd openstaat voor algen, bacteriën en schimmels. Bij de grotere zwembaden wordt vaak een filterpomp geleverd. Ook de opblaasbare zwembaden kunnen geleverd worden met een pomp. 

Afdek- en grondzeilen

Voor de waterkwaliteit komt ook een afdekzeil goed van pas. Met een zeil voorkom je dat het water niet vies wordt zodra je het zwembad niet gebruikt. Kijk bij de aanschaf van een zwembad goed of er een hoes bij wordt geleverd. Dit is namelijk niet altijd het geval. Daarnaast voorkomt een grondzeil schade aan de bodem. Een grondzeil is een extra bescherming tussen de grond en de bodem van het zwembad. Daarnaast krijg je met een grondzeil geen modderpoelen rondom het zwembad. Als het zwembad op tegels staat, zijn beschermingstegels een mooie oplossing. Bovendien rekenen deze beschermingstegels af met schimmels. 

Verwarmd water?

Voor opzetzwembaden is ook verwarming leverbaar. Zwembadverwarming geeft je de mogelijkheid om ook in koudere periodes optimaal te genieten. Het water is op allerlei verschillende manieren te verwarmen. Denk aan de (inverter) warmtepomp, zonnecollectoren, elektrische verwarming, warmtewisselaar en een houtkachel Alle soorten verwarming hebben voors en tegens. Zo hebben zonnecollectoren alleen de aanschafprijs, maar zijn deze afhankelijk van de zon. Een inverter pomp is dat niet. Dit type pomp is heel stil, heeft lage gebruikskosten en kan water ook koelen, maar is relatief prijzig. Hoe dan ook: voor elk budget is iets te vinden.

Denk ook eens aan een volledig functioneel zwembad-container van Dutchtainer.com

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Eigen zwembad? Dit zijn de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *