Creatief in je interieur: maak een macramé plantenhanger

Doe jij er veel aan om je interieur zo nu en dan eens te pimpen? Dat is natuurlijk ontzettend leuk, want als je jouw interieur pimpt geef je het direct een andere uitstraling. Er zijn uiteraard meerdere manieren om jouw interieur te pimpen. Een leuke manier om het een nieuwe touch te geven, is door planten in huis te halen. Groen is helemaal hip en kan ook eigenlijk niet in jouw interieur ontbreken. Een macramé plantenhanger kan dan ook een tof idee zijn voor in jouw huis. Wat dit precies is en hoe je het kunt verwerken in jouw interieur? Je lees het hier!

Wat is een macramé plantenhanger?

Je hebt ongetwijfeld al wel eens eerder een macramé plantenhanger gezien. Macramé is een handwerktechniek. Bij deze techniek worden meerdere draden aan elkaar vastgeknoopt. En je raadt het al, deze manier van knopen is ontzettend geschikt voor het maken van een plantenhanger. Als jij dus graag wat meer groen in huis zou willen halen, kan dit zeker een goede optie zijn. Het leuke aan deze handwerktechniek is dat je de touwen op allerlei verschillende manieren kunt knopen. Op deze manier is het dus mogelijk om verschillende patronen te maken. Zo kun jij dus een toffe plantenhanger in huis nemen. 

Welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt ervoor kiezen om een macramé plantenhanger te kopen in een winkel. Er zijn talloze soorten verkrijgbaar. Echter kan het ook een leuk idee zijn om een macramé plantenhanger zelf te maken. Op deze manier kun je het echt helemaal aanpassen naar wat jij mooi vindt. Het maken van een macramé plantenhanger is vaak helemaal niet zo lastig. Het resultaat daarentegen is vaak ontzettend leuk. Een plantenhanger in huis fleurt jouw interieur helemaal op. 

Wat heb je nodig als je een macramé plantenhanger zelf gaat maken?

Als je het een leuk idee vindt om een macramé plantenhanger zelf te maken, heb je maar weinig nodig. Je kunt met behulp van een paar dingen al beginnen met het maken van deze plantenhanger. Wat belangrijk is, is dat je genoeg touw of garen hebt. Onthoud dat hoe stugger het draad is dat je hebt, hoe beter de knopen zullen blijven zitten. Je wilt natuurlijk dat de knopen zo lang mogelijk blijven zitten, zodat je voor een lange tijd kunt genieten van de mooie plantenhanger. Naast het touw of garen is het van belang dat je beschikt over een bloempot of glas. Deze zijn bedoeld om de plant in te hangen. Ook is het handig om stevige tape in je bezit te hebben. Voor decoratie zou je nog kunnen kijken naar bijvoorbeeld wat leuke kralen. Zodra je deze bovenstaande dingen in je bezit hebt, kun je aan de slag met het maken van een toffe macramé plantenhanger!
Hoe dan ook, een macramé plantenhanger is een goede optie om jouw interieur te pimpen. Wil je meer weten over leuke DIY klusjes, woontips en de laatste trends op het gebied van interieur? Kijk dan zeker eens naar het woonblog Woonschrift.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.