Zo richt je je woonkamer industrieel in

0
(0)

Als je gaat verhuizen of toe bent aan een interieur-switch, is het altijd de vraag welke stijl je aan gaat nemen. Er zijn namelijk zoveel verschillende woonstijlen, dat het moeilijk is om een keuze te maken. Vaak vind je ook elementen uit verschillende stijlen leuk. Hoe combineer je dat dan? Als je met veel dezelfde materialen werkt, is combineren geen probleem. In dit artikel bespreken we hoe je jouw woonkamer industrieel in kunt richten! 

Industriële Woonkamer

De industriële woonstijl

Bij een industriële woonstijl moet je vaak denken aan fabrieksgebouwen. De woonstijl heeft daar kenmerken van weg. Een industrieel interieur kenmerkt zich door de robuuste meubels die samen een modern geheel vormen. De kleuren die je vaak terugziet in deze woonstijl zijn donker. Denk hierbij aan zwart, grijs, cognac en blauw. Wit loopt als een rode draad door de industriële woonstijl heen. Bovendien kenmerkt deze woonstijl zich door het gebruik van ruwe materialen. Zo zul je vaak bakstenen muren zien, echt de fabrieksgebouw look. 

Het industriële interieur

Metaal, ijzer en staal zul je vaak terug zien in de meubels van een industrieel interieur. Deze materialen worden vaak gecombineerd met elementen van leer. De meubels zijn vaak groot, waardoor je er niet omheen kunt. Ze kunnen de echte eyecatchers zijn in de woning. De meubels kun je vinden in een industriele woonwinkel

De leren bank

Een bank van leer past heel goed thuis in de industriële woonstijl. Zulke banken zijn grof en vallen niet weg in het interieur. Het zijn echt wel stevige banken die meteen opvallen als je de ruimte binnenkomt. Zo’n bankstel kan een echte eyecatcher vormen in de woonkamer. De bank kun je altijd nog combineren met een leuke leren poef. Zo komt het materiaal en de kleur van de bank nog een keer terug in de woonkamer. 

Een ander idee is om ook een leren bank aan te schaffen aan de eetkamertafel. Het geeft meer dynamiek als je in plaats van stoelen voor een bank kiest aan tafel. Uiteraard kun je de bank alsnog combineren met wat stoelen. Zorg dan wel dat deze ook in dezelfde kleur en zelfde materiaal te koop zijn. Het geeft meteen een andere uitstraling, als je een bank met stoelen combineert. Laat de kleur van het bankstel in deze bank terugkomen, zodat het een geheel vormt met elkaar. Dat is belangrijk om balans te creëren in de ruimte. 

De robuuste (salon)tafel

Bij een leren bank hoort een robuuste tafel. Je kunt kiezen voor een robuuste eetkamertafel of voor de salontafel. Wil je een compleet industrieel interieur? Dan zou je voor beide tafels kunnen kiezen. 

Een industriële tafel kenmerkt zich vaak door dikke houten blokken met daaronder een onderstel van metaal. De combinatie van de houtkleur met het zwarte metalen onderstel maakt ook dat de tafel bij het industriële interieur hoort. Uiteraard zijn de tafels ook robuust en zijn ze vaak moeilijk te tillen. Het zijn zware ruwe meubels. 

Uiteraard zijn er ook tafels te koop die een minder dik tafelblad hebben en daardoor wat minder opvallen in het interieur. Ze hebben dan alsnog de kenmerken van een industrieel meubelstuk, maar matchen zo ook eerder met andere woonstijlen bijvoorbeeld. 

De stalen deur

In het industriële interieur mag de deur van staal zeker niet ontbreken. De stalen deuren worden meestal in zwart besteld, omdat dit een bepaalde luxe uitstraalt. Uiteraard zijn de deuren ook in andere kleuren staal te koop. De deuren kenmerken zich doordat ze hoog zijn en een bepaalde luxe uitstralen, zeker met een houten vloer. Ze zijn in verschillende soorten en maten te koop. De ene persoon gaat voor een smalle deur van staal, terwijl de ander kiest voor een stalen schuifdeur. Alles is mogelijk en zo’n deur maakt het interieur helemaal af.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F