Voor het eerst samenwonen? Tijd voor een nieuwe inrichting!

0
(0)

Jullie hebben net het huis verbouwd of gekocht en zijn nu bezig om het weer leefbaar te maken. Daar hoort natuurlijk een nieuw interieur bij. Maar hoe begin je daarmee? Wellicht zijn er nog spullen van je oude huis die je wil houden en heeft je partner ook nog wat spullen die hij of zij mee wil nemen. Het is natuurlijk best een heel gedoe om daar een compleet geheel van te maken. Een woonkamer moet bijvoorbeeld wel in balans zijn, want anders creëert het onrust. Daardoor kun je niet ontspannen, heb je geen rust in jouw hoofd en heb je kans op stress. Dat zijn dingen die je wil voorkomen en daarom geven wij een aantal tips voor de nieuwe inrichting!

Nieuwe Inrichting Woonkamer

Zoek uit wat je wil houden

Er zullen ongetwijfeld meubels zijn die je uit jouw oude huis wil houden. Datzelfde geldt voor jouw partner. Maak daar eerst een inventaris van. Zo weet je ook welke spullen je dan nog mist. Als je weet welke meubels er nog gekocht moeten worden, kun je op zoek gaan. Het is verstandig om eerst op Pinterest te zoeken in de stijl van de meubels die je nu al hebt. Wellicht kom je erachter dat je een andere woonstijl mooier vindt. Sommige meubels kun je dan toch beter weg doen, ondanks dat je er zo gehecht aan was. Als je iets beters tegenkomt, moet je daar gewoon voor gaan. Een tv meubel heeft dan opeens toch niet zoveel waarde als dat je dacht. 

Vind de balans

Je hebt straks meubels uit jouw vorige woning, uit die van jouw partner en gloednieuwe. Zoals we net al zeiden is het wel belangrijk dat deze bij elkaar passen. Bedenk dus eerst voor jezelf of je hier een mooi geheel van kan maken. Misschien zijn de meubels best prima samen, maar mis je wel wat kleur in huis of verlichting. Als dat het geval is heb je geluk, want dan kun je door woonaccessoires toe te voegen nog spelen met kleur. Dat probleem is dus makkelijk op te lossen. 

TV Meubel Zwart

Kijk ook met een kritische blik er naar of dit wel jouw ideale woonkamer is. Zorgt de inrichting voor rust of is het een grote chaos? Chaos in jouw huis zorgt namelijk voor chaos in jouw hoofd. Zorg daarom eerst dat alles een geheel wordt. 

Tijd voor wat kleur 

Als alles min of meer een geheel vormt, kun je beginnen met kleur toe te voegen in huis. Het is dan wel belangrijk om te weten in welke woonstijl je het huis wil inrichten. Zoek je meer naar felle kleuren of juist meer naar donker? Dat kan namelijk ook bepalen naar welke accessoires je moet zoeken. Denk je bijvoorbeeld aan de kleur groen, dan kun je groene kussens op de bank leggen en wat verschillende formaten kaarsen op tafel zetten. Een kamerplant mag dan ook zeker niet missen. Wellicht is een vloerkleed in de kleur groen nog leuk onder de bank en de salontafel. Een totale muur in een groene kleur zou ook nog een optie kunnen zijn. 

Als je meer op zoek bent naar bijvoorbeeld een luxe woonstijl, gecombineerd met zwart, dan zou ik je aanraden andere dingen in huis aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte tv meubel of een zwarte stalen deur. In combinatie met elkaar zou het ook mooi matchen. Daar passen dan weer kleinere accessoires beter bij, zoals een geurkaars of een kandelaar op tafel.  Een set geurstokjes, een leuk beeldje of een fotolijstje doen het ook heel goed als zwarte accessoires. Zorg in ieder geval dat je niet te grote accessoires kiest in de kleur zwart, dat gaat al snel overheersen en maakt het donker in huis.

Zwarte Wandkast TV Meubel

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Voor het eerst samenwonen? Tijd voor een nieuwe inrichting!

  1. Een goede balans vinden in de stijl van je huis vond ik zelf ook lastig. Ik wist namelijk niet zo goed wat mijn partner mooi vond. We zijn uiteindelijk gegaan voor een neutraal interieur en we hebben allebei een moodboard gemaakt van kleuren en accessoires die we mooi vonden. We kwamen erachter dat onze smaken niet echt verschilden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F