Voorbereiden op een verbouwing? Zo kom je aan de financiering

Jouw vrouw heeft het al helemaal in gedachten. Het volgende huis wordt er een met een grote slaap- en badkamer. Er moet genoeg ruimte zijn voor de kinderen om te slapen en te spelen en een grote tuin is ook een pré. Bovendien moet het huis worden ingericht met de nieuwste technologische snufjes en mag een vloerverwarming ook niet ontbreken. Dat is natuurlijk een lijstje waar je u tegen zegt, want wie gaat dat financieren? Jij hopelijk! Wij geven in dit artikel tips om aan die financiering te komen. 

Beleggen

Beleggen of investeren

Als je het geld dat je hebt op een makkelijk manier wil verdubbelen, dan is het verstandig om te gaan beleggen of investeren. Er zitten natuurlijk belangrijke verschillen tussen deze twee opties. Investeren doe je wanneer je zelf het rendement beïnvloedt. Je investeert bijna nooit alleen maar geld. Dat geld gaat namelijk bijna altijd gepaard met tijd. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een kleine start-up, die je vervolgens groter maakt door jouw netwerk in te zetten. 

Dan heb je nog beleggen. Dat doe je eigenlijk wanneer jouw geld vanzelf meer waard wordt. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen door vastgoed aan te schaffen of door aandelen op een beurs te kopen. Als je hier nou meer over wil weten kun je een cursus beleggen volgen. Hierin wordt namelijk alles uitgelegd over beleggen, maar ook alle beginnersfouten worden besproken. Zo wordt jij dus niet degene die in het begin de fout in gaat. 

Kies voor beleggen

Het is natuurlijk altijd fijn als je ergens geld in stopt en dat dat vanzelf meer waard wordt. Daarom is beleggen ook zo ideaal. Je hoeft er vrij weinig voor te doen en als je de goede handvatten hebt, kun je er ook succesvol in raken. Het is wel verstandig te leren beleggen, voordat je er daadwerkelijk aan begint. Het lijkt misschien allemaal simpel, maar dat is het natuurlijk niet. Er zijn altijd fouten die in het begin gemaakt worden en die kun jij dus mooi overslaan, zolang je de cursus volgt. 

Mocht je die cursus niet volgen kan het zomaar zijn dat je juist geld verliest. Dan komt dat luxe huis er al helemaal niet meer. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Jouw vrouw zou het je niet in dank afnemen, want dan zijn jullie nog meer geld kwijt. Het is dan ook belangrijk om je er eerst in te verdiepen, voordat je zomaar in het diepe springt. Een gok durven wagen is goed, maar wel met de juiste handvatten. 

Wat moet je weten?

Beleggen klinkt natuurlijk voor een ieder heel interessant, maar er zit altijd een addertje onder het gras. Als het te mooi lijkt om waar te zijn is het dat meestal ook. Je zult dan misschien niet veel hoeven te doen, wil je een hoog rendement halen. Er zitten ook nadelen aan vast natuurlijk. Zo moet je over het rendement wat je haalt belasting betalen. Bedenk daarom goed hoeveel geld je uiteindelijk moet sparen en besef dat daar ook jaarlijks belasting vanaf getrokken moet worden. Opeens lijkt beleggen niet meer zo aantrekkelijk.

Uiteraard is dat niet waar. Beleggen kan nog steeds veel voordelen voor jou opleveren, ook al moet je er dan een hoop van af staan aan de belasting. Besef wel dat je dat rendement hebt verdiend door er weinig voor te doen. Zonder te beleggen, had je dat rendement nooit gehad. Dus is het dan zo erg dat er een deel naar de belasting gaat? Uiteindelijk heb je toch meer van je geld gemaakt, dan dat het voorheen was. Zo krijgt jouw vrouw misschien toch het huis van haar dromen. Dat is nog eens een mooi vooruitzicht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *