Duurzaamheid op de werkvloer: kom werken in de groenvoorziening

0
(0)

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De eindconsumenten hechten er veel waarde aan, maar ook bedrijven vinden het steeds belangrijker worden. We hebben daarom meer mensen nodig op de werkvloer die ook duurzaam zijn ingesteld, maar ook voornamelijk willen werken in de groenvoorziening. Er is namelijk een groot personeelstekort, dus ben jij op zoek naar vacatures in de buurt, lees dan snel verder. Jouw hulp is meer dan welkom!

Personeelstekort Groenvoorziening

Groene vingers gezocht

Waar we eerst altijd kampten met banentekort, komen we nu voornamelijk personeel tekort. Veel bedrijven zijn dan ook op zoek naar groene vingers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daardoor worden er in de groenvoorziening meer banen gecreëerd. Duurzaamheid wordt namelijk uitgestraald door bijvoorbeeld meerdere bomen te plaatsen in de stad. Er zijn mensen voor nodig om de bomen te plaatsen, maar ook om deze te onderhouden. 

Zo zijn er veel hoveniers tekort bijvoorbeeld. Er wordt natuurlijk veel meer werk gecreëerd voor deze mensen. Daardoor zouden zij uit moeten breiden met meer personeel. Dan is er ook nog een groot tekort, omdat velen met pensioen zijn gegaan of waarbij het pensioen voor de deur staat. 

Daarom worden er door het hele land door hoveniers gezocht die gevoel hebben voor het vak. Dat betekent dat ze groene vingers hebben, maar ook niet bang zijn om vies te worden. Bij Globen.nl hebben ze groen vacatures en zorgen ze ervoor dat jij op een plek terecht komt die bij jou past. Zodat jij met jouw groene vingers aan het werk kunt. Dat kan ook voor een bijbaan zijn. Alle hulp is namelijk welkom, want met de huidige groene vingers gaan we het niet redden in de groensector.

Bouwen op je werk

Niet alleen de groensector is natuurlijk op zoek naar nieuw personeel. Overal dreigt een tekort aan personeel en dat wordt steeds meer zichtbaar. Velen bouwvakkers zitten tegen hun pensioen aan, waardoor er straks nog minder bedrijven te vinden zijn voor een klus bij jou thuis.

Je kunt er nu voor kiezen om van baan te wisselen en verzekerd te zijn van werk in de toekomst. We kunnen namelijk niet zonder bouwvakkers. Dat is een van de banen die altijd zullen blijven bestaan. Bij het leggen van straatwerk zijn toch echt handen nodig. En dat zou altijd zo blijven. Stratenmaker is ook meteen een baan die vervuld kan worden, misschien wel in jouw regio.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer banen in de bouw, die vervuld moeten worden. Het is dus erg verstandig om nu de bouw in te stappen. Of je nou eerst begint met een opleiding op school of als bijbaan al iets bij komt leren. Een ding staat vast: het personeel is nodig om al het werk in de toekomst op te vangen.

Het personeelstekort waar we nu last van hebben, dat wordt over een paar jaar alleen maar erger. Er zijn gewoon jarenlang weinig bouwvakkers opgeleid en vele mensen zitten tegen hun pensioen aan. De nieuwe generatie kan dat gat niet opvullen op dit moment. Daarom is het zo verstandig om je nu te laten omscholen.

Je kunt dan denken aan een baan als timmerman bijvoorbeeld, maar ook als betonboorder of machinist van een rupskraan of bulldozer. Dat zijn allemaal banen die gewoon nodig zijn en altijd zullen blijven bestaan. De bouwsector is amper over te nemen door de technologie. Dus wil je altijd voorzien zijn van werk? En wil je mensen echt helpen? Dan kun je maar beter nu kiezen voor een baan in de bouw- en of groen sector. Al begin je er met vrijwilligerswerk of jouw bijbaan. Grote kans dat jij over een paar jaar kan doorgroeien als er weer een groot personeelstekort komt. Jij bent dan zo ervaren om al het werk mee op te vangen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F