Bereid je voor op het werk van de toekomst

0
(0)

Als je even om je heen kijkt, zie je overal een tekort aan mankracht. Overal staan Vacatures online, omdat bedrijven zonder personeel zitten. Elke horeca tent, elke winkel en elk ander bedrijf kampt ermee. Dit tekort zal vast nog een tijd aanhouden. Jij als werknemer hebt tegenwoordig het heft in eigen handen. De banen liggen namelijk voor het oprapen. Tijd om een kritisch te kijken wat jij in de toekomst wil gaan doen, wellicht dat je daar nog een opleiding voor nodig hebt… 

Opleiding Zonnepanelen Monteur

Bouw en/of techniek

Waar het personeelstekort vandaan komt is onduidelijk te zeggen. Zijn er bijvoorbeeld veel banen in corona tijd erbij bijgekomen? Zijn er meer mensen afgekeurd of zijn er veel mensen met pensioen gegaan? Waarschijnlijk is het een samenhang van die omstandigheden. Naar verwachting zal het personeelstekort nog wel een tijdje aanhouden.

De vraag naar personeel biedt kansen voor mensen die aan de slag willen in de bouw en techniek. Wil je werken in de bouw en techniek, maar heb je geen diploma of werkervaring? Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om een vak te leren terwijl je werkt. 

Dat mensen met pensioen gaan zal namelijk steeds meer het geval zijn. Er geldt dan wel een hogere pensioenleeftijd, maar in de bouw en techniek zitten ze daar al bijna aan. Er gaan heel veel goede werknemers straks tegelijk met pensioen. Het wordt tijd om dat probleem nu al te ondervangen. Start daarom met een van de opleidingen bouw en techniek. Hoe vroeger je met de studie begint, hoe eerder je er ook klaar mee bent. Sommige sectoren blijven altijd bestaan en daar is de bouw en techniek sector er zeker een van. Als je verzekerd wil zijn van een baan is dit hét moment om terug in de schoolbanken te kruipen. Ook al heb je nu misschien een goede baan, omscholen kan nooit kwaad! 

Banen van de toekomst

Zonder dat je het door hebt, zijn er in de afgelopen jaren een paar nieuwe banen gecreëerd. Dit heeft onder andere te maken met het verduurzamen van ons kikkerlandje. We moeten allemaal ineens veel milieubewuster gaan leven en zelfvoorzienend worden. Daar kun je mee geholpen worden door zonnepanelen op je dak te leggen. Maar, wie gaat deze installeren? Dat is bijvoorbeeld al een baan, waar veel personeel voor nodig is. Werknemers zullen omgeschoold moeten worden, willen ze dit werk uit willen voeren. Volg zelf bijvoorbeeld de opleiding zonnepanelen monteur. Je zult er geen spijt van krijgen. Dit is namelijk een baan van de toekomst. Ooit zullen er op elke woning zonnepanelen moeten liggen. Totdat die tijd aanbreekt, moet er nog veel werk verricht worden. Zonder baan kom je dus niet snel te zitten, er is juist veel werk aan de winkel!

Een baan waar je op kunt bouwen 

Vind een baan waar je op kunt bouwen. Een slimme zet zou zijn om je om te laten scholen naar een baan in de bouw. De meeste bouwvakkers zitten namelijk al ver tegen hun pensioen aan. De bouwsector lijkt de laatste jaren niet meer zo interessant. Terwijl we die mensen juist zo hard nodig hebben. Laat jezelf daarom eens omscholen. Volg de opleiding timmerman of wordt loodgieter. Deze Banen zijn namelijk erg essentieel. Dus als jij op jouw baan wil kunnen bouwen. Kies dan ook letterlijk een baan in de bouwsector. Dit zijn banen die nooit verdwijnen. Nu steeds meer bouwvakkers tegen hun pensioen aanzitten is er juist veel meer werk dan ooit te voren [herhaling van wat eerder gezegd is]. Je kunt jezelf heel makkelijk onderscheiden, door jouw kwaliteiten te laten zien. Zet je daarom 100% in voor het omschool traject. Zorg dat je de opleiding afrond en werk hard voor jouw toekomst. Werken zul je toch zelf moeten doen, dus kun je het maar beter leuk maken. En wat maakt het leuker dan een enorme zekerheid? Wellicht dat je nog in de toekomst zelfs jouw eigen bedrijf kan beginnen. En dat is dan allemaal begonnen, toen jij die stap durfde te zetten om voor jouw toekomst te kiezen. Omscholing is soms de enige juiste keuze.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F