De effecten van deurklinken op jouw interieur

Iedere woning heeft diverse deuren in huis, die dienen als een scheiding of toegang tot een andere ruimte. Dit maken deuren een belangrijk onderdeel van het interieur. Iedere deur kan niet zonder een deurklink. Een deurklink is niet alleen nuttig om de deur makkelijk te openen of sluiten, het creëert ook een subtiele invloed op de interieur van de woning. Door de verschillende stijlen, is het mogelijk om samenhang te creëren tussen verschillende ruimtes. Benieuwd wat voor effecten deurklinken nog meer hebben op jouw interieur? Dit artikel geeft antwoordt op die vraag.

Deurklinken of Deurbeslag

Verschillende deurklinken

Om te beslissen welk deurbeslag geschikt is voor het interieur, is het belangrijk om te weten welke soorten deurklinken er zijn. Hieronder worden de verschillende deurklinken beschreven.

Deurkruk op schild

Een deurkruk op schild is een van de klassiekste vormen van deurkrukken. Dit type deurkruk wordt daarom ook vaak gebruikt bij traditionele stijlen en designs. Het is immers de meest voorkomende deurkruk van dit lijstje.

Deurkruk op rozet

Een deurkruk op rozet is een veelzijdige deurkruk, die op verschillende manieren ingezet kan worden. Daarnaast met een ronde of vierkante vorm, kan het in diverse stijlen verwerkt worden.

Deurknop traditioneel

Dit type deurknop wordt meestal gebruikt in traditionele panden of interieurs. De traditionele deurknop is vaak te herkennen aan de gouden deurknop bevestigd aan een houten deur.

Deurknop modern

De laatste deurknop is de moderne deurknop. De moderne deurknop wordt steeds vaker gebruikt in eigentijdse settingen en moderne designs. Een moderne deurknop is te herkennen aan de gladde gepolijste afwerking.

Het effect

Nu je weet welke deurklinken er zijn, is het mogelijk om de verschillende deurklinken in te zetten om een subtiel effect te creëren binnen het interieur. Wanneer je bijvoorbeeld voor een modern of industrieel interieur gaat, is het kenmerkend om een zwarte deurklink te gebruiken op een zwart stalen deur. Voor een meer traditionele of klassieke stijl, kan er bijvoorbeeld gebruikt worden gemaakt van een deurknop traditioneel of deurkruk op schild. Hierbij wordt meestal een gouden afwerking gebruikt.

Kortom, er zijn veel verschillende deurklinken, die voor zowel traditionele als in een modern interieur toegepast kunnen worden. Door met de verschillende stijlen te spelen, creëer je een subtiel effect aan het interieur. Op deze manier kun je de perfecte deurklink aanschaffen voor jouw project. Zo weet je zeker dat het interieur als een geheel zal samenhangen met de verschillende ruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *