Waarom kiezen voor een kunststof garagedeur?

Heb je net een aanbouw geplaatst, omdat je een nieuw bedrijf gaat starten aan huis? Dan moet je natuurlijk wel een garagedeur hebben om alles goed af te sluiten. Een kunststof garagedeur is dan een goede keuze. Alleen waarom moet je nou voor een kunststof deur gaan? Dat lees je in dit artikel.

Vrouw Opent een Kunststof Garagedeur

Op maat gemaakt

Een kunststof garagedeur kun je geheel op maat laten maken. Dat betekent dat jij het hele ontwerp zelf kunt kiezen. Zo krijg je een unieke deur, die bij de uitstraling van jouw woning past bijvoorbeeld. Allereerst kies je of je een enkele of dubbele deur wil hebben in de garage. Het hangt er maar net vanaf waar je de deur voor gebruikt. Soms kan het ook de uitstraling zijn, waardoor je kiest voor een dubbele garagedeur. 

Als je er uit bent of je één of twee deuren wil, dan moet je kiezen of je ze dicht wil maken of dat je ze met paneel en glas wil hebben. Als je voor glas kiest zijn er natuurlijk ook weer verschillende opties. Denk aan HR++ dubbel glas en HR+++ triple glas. Daarnaast kun je de kozijnen samenstellen en de kleuren kiezen. Zo kies je bijvoorbeeld voor een ander kleur deur, die afwijkend is van het kozijn.

Een veilige optie

De kunststof garagedeur wordt altijd geleverd met het nodige hang en sluitwerk. Hierdoor voel je je meteen veilig als de deur gemonteerd wordt. Dat veilige gevoel moet je ook vasthouden. Het hang- en sluitwerk van Toelevering Online is namelijk gekeurd en heeft het ‘Politiekeurmerk Veilig Wonen’. Dat betekent dat de garagedeur inbraakwerend is. Zo doe je elke avond weer met een gerust hart de deur op slot. Je weet immers dat er niemand binnen kan komen en dat geeft een veilig gevoel. 

Een scherpe prijs

Een kunststof garagedeur is vele malen goedkoper dan een deur van ander materiaal. Daarom is deze zo geschikt als je een aanbouw laat plaatsen. De aanbouw zelf kost natuurlijk al aardig wat geld. Dan is het wel fijn als je op de deur een beetje kunt besparen. Bovendien doet een kunststof deur niet onder voor een ander. Je hebt namelijk net kunnen lezen hoe veilig deze is. Een duurdere deur hoeft dan ook niet altijd beter te zijn. De kosten zitten vaak in de materiaalkeuze en dat maakt zo’n garagedeur dan ook duur.

Voor verschillende ruimtes geschikt

We namen in het begin een nieuw bedrijf als voorbeeld, maar je kunt zo’n garagedeur natuurlijk voor nog meer andere ruimten aanschaffen. Het hoeft niet per se om een ruimte aan huis te gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook een gloednieuwe loods laten bouwen of een bestaande garage opknappen. In beide gevallen heb je een nieuwe deur nodig. Een kunststof garagedeur is dan erg geschikt. 

Het kan ook zijn dat je een garage aan huis hebt, waar je sport of een andere hobby uitvoert. Ook dan is een kunststof garagedeur geschikt. Voornamelijk omdat dit zo’n veilige deur is. Sporttoestellen zijn namelijk ontzettend duur. Als je langzaamaan een eigen sportschool in jouw garage aan het bouwen bent, dan zit je niet te wachten op een inbraak. Gelukkig zal die ook uitblijven, als je een garagedeur van kunststof hebt aangeschaft. 

Alleen opletten dat je deze ook te allen tijde goed afsluit. Anders kan natuurlijk wel iedereen zomaar binnen lopen. Anders heb je altijd nog de mogelijkheid om camera’s op te hangen en voor een alarmsysteem te kiezen. Dat is altijd verstandig als je veel waarde binnen hebt staan. Of het nou om een bedrijfshal gaat, je eigen hobbyruimte of je huis. Spullen met veel waarde hebben eigenlijk gewoon beveiliging nodig tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *