De veelzijdigheid van aluminium deur- en raamwerk voor je woning

0
(0)

Aluminium ramen, deuren en kozijnen bieden talrijke voordelen voor huiseigenaren. Met een breed scala aan kleuren, stijlen en afwerkingen kan aluminium een aantrekkelijke, moderne uitstraling geven die jarenlang meegaat. Aluminium is ook licht, duurzaam en onderhoudsarm – waardoor het een ideale keuze is voor elk huis. Wij vertellen je meer over de voordelen en de mogelijkheden die aluminium als materiaal biedt voor je woning.

Aluminium Ramen en Deuren

Sterk, licht en duurzaam

Doordat het materiaal zowel sterk is als licht in gewicht, is het geschikt voor het gebruik van kozijnen in bewegende deuren en ramen. Daarmee kan ook het glasoppervlak vergroot worden, wat natuurlijk erg gunstig is voor de lichtinval in huis. Het materiaal is bovendien nagenoeg slijtvast waardoor het decennialang meegaat en nauwelijks onderhoud vereist. Tegenwoordig is eveneens het milieu aspect van belang voor veel huiseigenaren. Zelfs wat dat betreft, is aluminium een perfecte keuze. Er hoeven namelijk geen bomen voor gekapt te worden. Door de lange levensduur en het feit dat aluminium volledig recyclebaar is, kun je dus met een gerust hart voor dit prachtige metaal kiezen!

De mogelijkheden op een rijtje

We hebben het dus over een zeer veelzijdig materiaalsoort. Om je een idee te geven van deze mogelijkheden, hebben we er een aantal voor je omschreven.

  1. Aluminium ramen: beschikbaar in een verscheidenheid van maten, vormen en kleuren om elke raamopening te passen. Ze zijn ook energie-efficiënt en geluidsisolerend. Bovendien vormt dit type ramen extra beveiliging tegen inbraak. Voor grotere raamopeningen bieden aluminium kozijnen een sterke structuur met een minimaal zichtbaar raamwerk.
  2. Aluminium vouwwanden: dankzij de minimale aanwezigheid van de kozijnen en hang-en-sluitwerk, vormt aluminium het perfecte materiaal om glazen vouwwanden mee te creëren. Deze zijn prachtig als afsluiting van een balkon of veranda en vormen stijlvolle afscheiding in een ruimte in huis, zonder de lichtinval te beperken.
  3. Aluminium binnendeuren: zijn er in verschillende uitvoeringen, waaronder moderne schuifdeuren en traditionele draaideuren. Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen minimaal onderhoud – waardoor ze perfect zijn voor drukke huishoudens of drukbezochte ruimtes zoals ingangen of gangen. Aluminium binnendeuren bieden u ook de mogelijkheid om glaspanelen of decoratieve deurgrepen toe te voegen voor extra stijlpunten.
  4. Aluminium voordeur: voor de ultieme veiligheid en stijl zijn aluminium voordeuren een goede keuze. Deze zwaar uitgevoerde ingangen zijn voorzien van grendels en extra veiligheidsvoorzieningen zoals kijkgaten of versterkte scharnieren – waardoor ze vrijwel ondoordringbaar zijn voor indringers en toch elegant genoeg blijven om indruk te maken op gasten.

Veel stijlen mogelijk

Aluminium is een materiaal dat gemakkelijk te bewerken is. Derhalve kan dit soort raam- en deurwerk in vele stijlen en kleuren worden geleverd. Zwarte aluminium ramen en deuren vormen bijvoorbeeld een dramatisch contrast met lichtgekleurde muren – waardoor je huis een edgy look krijgt die zich onderscheidt van de massa.

Onderhoud

Zoals gezegd, heeft aluminium maar weinig onderhoud nodig. Je hoeft het niet te schuren en schilderen, zoals hout. Het belangrijkste is om het regelmatig te reinigen. In een landelijke omgeving is 1 à 2 keer per jaar al voldoende. In een stad is 3 à 4 keer per jaar beter. Je kunt het gewoon doen op hetzelfde moment dat je de ramen wast. Vergeet ook niet om aandacht te geven aan schuifbare en beweegbare delen en om de uitsparingen voor waterafvoer te reinigen, zodat er geen vocht achterblijft.

Een goede investering

Al met al kunnen we zeggen dat aluminium ramen, deuren en vouwwanden een zeer goede investering zijn voor de toekomst. Het is een goede vorm van inbraakpreventie, je verhoogt je wooncomfort en verbetert het uiterlijk van je huis. Maar tegelijkertijd bespaar je op je energierekening en verhoog je de waarde van je woning!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F