Waarom elk magazijn een tussenvloer nodig heeft

0
(0)

Elk bedrijf die opslagruimte nodig heeft, zou moeten overwegen om een tussenvloer in haar magazijn te installeren. Niet alleen biedt een tussenvloer vele voordelen, maar het is ook nog steeds één van de meest goedkope oplossingen op de markt. In dit blogartikel bespreken we waarom iedere onderneming een tussenvloer zou moeten overwegen en geven we enkele tips voor het kiezen van een tussenvloer.

Opslag Tussenvloeren van Noordrek.nl

Wat is een tussenvloer?

Een tussenvloer is een zelfdragende vloer die bovenop de bestaande vloer in het magazijn wordt geïnstalleerd. Er wordt dus als het ware een extra verdieping gebouwd in het magazijn, een tussenverdieping. Dit zorgt voor extra ruimte en meer opslagmogelijkheid. Door slim de hoogte in te werken benut je de ruimte in je magazijn pas echt optimaal. Bovendien is een tussenvloer een stuk veiliger voor de magazijnmedewerkers dan dat ze producten moeten pakken van torenhoge magazijnstellingen. Andere benamingen voor een tussenvloer zijn: entresolvloer, systeemvloer, mezzanine, verdiepingsvloer en entresol.

Wat zijn de voordelen?

Tussenvloeren kennen heel veel voordelen. De belangrijkste voordelen bespreken we hieronder. Een tussenvloer:

  • Verhoogt de capaciteit van het magazijn.
  • Beschermt de bestaande vloer en verlengt hiermee de levensduur ervan.
  • Is een veilige oplossing, zowel voor het personeel als voor de producten.
  • Mag je zelf samenstellen en de onderdelen kiezen.
  • Is een flexibele oplossing, de vloer kan worden uitgebreid met diverse accessoires.
  • Is een relatief goedkope oplossing.

De constructie van een entresolvloer

De hoofdconstructie van een tussenvloer bestaat uit: kolommen, hoofdbalken, kinderbalken, bevloering en afstandhouders of kipstangen. Daarnaast zijn er nog vele onderdelen toe te voegen aan de constructie: trap, publiekstrap, vluchttrap, kantelhek, schoring, hekwerk, opzetplaats, leuning en aanrijbeveiliging. De koudgewalste profielen zijn van verzinkt staal en worden in verschillende hoogten en sterkte in de constructie gebruikt. Standaard is de bodem van de tussenvloer een spaanplaat van 38mm dikte.

Een tussenvloer heeft de volgende eigenschappen:

  • Een overspanning mogelijk tot een lengte van 11 meter
  • Vermogen belasting tot 2000kg/m
  • Profielen van verzinkt staal
  • Ook geschikt voor hoge puntlastvloeren

Specialist in tussenvloeren

Als je een tussenvloer wilt plaatsen in het magazijn, kun je terecht bij verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen, produceren en installeren van tussenvloeren. Een van deze bedrijven is Noordrek, op hun website heb je de mogelijkheid om zelf een tussenvloer samen te stellen. Je mag zelf de onderdelen uitkiezen en de vloer zo samenstellen dat hij precies zo wordt gebouwd hoe jij het voor ogen hebt. Ga aan de slag en ontdek de voordelen van een tussenvloer in je magazijn!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *