Het onderhoud van hotmelt lijmunits

0
(0)

Hotmelt is een vochtbestendige lijm die onbeperkt houdbaar is. De lijmsoort heeft een gemiddelde temperatuur van 160°C, die snel daalt bij het aanbrengen. Daarom kleeft hotmeltlijm snel bij gebruik. Hotmelt lijmunits zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen van verschillende merken, zoals Nordson, Robatech en UES. De lijmafdracht gaat door middel van pistolen. Onder meer in de voedingsmiddelenindustrie en de verpakkingsindustrie wordt vaak apparatuur gebruikt die hotmeltlijm verwerkt. We bespreken hier hoe je deze gespecialiseerde apparatuur goed kan onderhouden.

vierbalken.nl - distritech.nl

Hotmelt apparaat door gekwalificeerd personeel laten reinigen

Als je hotmelt lijmapparatuur laat vervuilen, dan krijg je vanzelf te maken met productiestilstand op momenten die je niet uitkomen. Het is daarom belangrijk om een systeem één tot tweemaal per jaar op je bedrijf te laten reinigen. Je machine kan gewoon blijven staan en de gekwalificeerde servicemonteurs ontzorgen je volledig. Tijdens het preventieve onderhoud vervangen de monteurs diverse onderdelen, zoals filters. Ook wordt het systeem van binnen en buiten gereinigd en wordt de apparatuur volledig getest. Zo voorkom je het stilvallen van je productie.

Onderdelen voor hotmelt apparatuur

Industriële lijmapparatuur wordt in veel sectoren gebruikt. Zo wordt hotmelt apparatuur in de kartonnage-industrie, enveloppenindustrie en bij boekbinderijen ingezet. Ook voor andere toepassingen waar warme lijm op een te verlijmen product moet worden aangebracht, is een hotmeltmachine te gebruiken. Bij het onderhoud is het soms nodig dat bepaalde hotmeltonderdelen worden vervangen. Dit kan met nieuwe en gereviseerde onderdelen.

Speciale hotmelt toepassingen laten bouwen

Een bedrijf dat al sinds 1992 ervaring heeft met hotmelt lijmapparatuur, is Van der Laan Distritech uit Almere. Bij deze onderneming kan je terecht voor nieuwe en gebruikte apparatuur, maar ook voor onderdelen en servicecontracten. De ervaren en gekwalificeerde technische dienst is bovendien in staat om speciale toepassingen voor opdrachtgevers te bouwen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *