3 Redenen om voor een waterontharder te kiezen

0
(0)

Je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord, de waterontharder. Het huishoudelijke apparaat wat de laatste jaren enorm in trek is. Veel mensen gaan overstag en schaffen zelf zo’n apparaat aan. Dat is ook heel begrijpelijk, want een waterontharder heeft vele voordelen. In dit artikel sommen we 3 redenen voor jou op, om te laten zien dat jij ook een waterontharder nodig hebt in huis.

Huiselijke Waterontharders

Reden 1: Beter voor het apparatuur

Je hebt veel huishoudelijke apparatuur in huis die water gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je vaatwasser en wasmachine. Deze zijn aangesloten op de leidingen en gebruiken stiekem best wat water op een dag. Zonder water kunnen ze immers hun werk niet doen, dus dat is prima.

Het probleem is alleen dat er altijd wel kalk in het water uit de kraan zit. Voor ons is dat niet schadelijk, maar op den duur wel voor jouw apparatuur. De kalkaanslag tast de verwarmingselementen bijvoorbeeld aan. Hierdoor moet de wasmachine bijvoorbeeld meer moeite doen om op te warmen. Dit kan er weer voor zorgen dat er meer stroom wordt verbruikt. Bovendien kan het voorkomen dat er kalkresten achterblijven in de wasmachine. Jouw schone kleding kan daardoor een witte waas of witte strepen bevatten, terwijl alles net schoon is gewassen.

Reden 2: Beter voor jouw huid en haar

Het is algemeen bekend dat er kalk zit in het drinkwater uit de kraan. Dat is zelfs verplicht, want die magnesium en kalk heeft ons lichaam nou eenmaal nodig. Voor ons zelf is het dus gezond om het schone drinkwater te drinken. Dat water is alleen minder gezond voor onze huid en ons haar. De kalk in het water zorgt er namelijk voor dat beide uitdrogen. Water waar kalk in zit, wordt ook wel hard water genoemd. Dat zogeheten harde water zorgt ervoor dat er een verstikkend laagje op jouw haar komt, wat kan leiden tot gespleten haarpunten en irritatie.

Als je al last hebt van jeuk of pijn, door bijvoorbeeld eczeem, dan kan het harde water dat alleen maar erger maken. Het harde water droogt jouw huid namelijk uit, waardoor je nog meer jeuk en pijn krijgt. Daarom is een waterontharder ook zo fijn. Zo’n apparaat zorgt er namelijk voor dat jouw water weer zacht wordt, waardoor je huid niet meer zo uitdroogt. 

Reden 3: Je bespaart een hoop

Je kunt een hoop geld besparen als je ervoor kiest om een waterontharder te installeren. Ten eerste heb je geen last meer van alle kalkdeeltjes die zich aan de verwarmingselementen gaan vast kleven. Hierdoor gaat het opwarmen veel sneller en verbruik je automatisch veel minder energie. Dat is het eerste grote voordeel, aangezien de stroom zo aan het stijgen is in prijs.

Daarnaast heb je ook veel minder wasmiddel en wasverzachter nodig. Je weet vast als geen ander hoe duur die producten zijn. Dat je daar minder van kunt gebruiken is dan ook heel positief voor je portemonnee. Zo kun je veel langer met die producten doen, waardoor je voordeliger uit bent met de wekelijkse boodschappen.

Je hoeft immers geen wasmiddel meer te gebruiken voor het kalk in het water. Het wasmiddel hoeft er alleen nog voor te zorgen dat de kleren weer schoon worden. Dat geldt natuurlijk ook voor wasverzachter. Aangezien je gaat wassen met zacht water, komt de was er veel zachter uit dan voorheen. Met een beetje geluk hoef je helemaal geen wasverzachter meer te gebruiken. Dat zal al helemaal geen schelen met de wekelijkse boodschappen. Dan heb je het past echt over besparen. 

Een waterontharder is dan ook een van de betere apparaten die je aan moet schaffen in huis.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F