De slaapkamer inrichten, zo begin je!

0
(0)

Stel je bent op zoek naar een nieuwe woning of gaat voor het eerst samen wonen. Dat is natuurlijk de start van een nieuw begin. Je kunt weer opnieuw een huis inrichten waar je al jouw creativiteit in kwijt kan. Laten we beginnen met de slaapkamer. Hoe je kunt beginnen met het inrichten van deze ruimte, lees je allemaal in dit artikel!

Slaapkamer Inrichting

Kies het juiste bed

Het belangrijkste meubelstuk in jouw slaapkamer moet toch echt jouw bed zijn. Als je bed niet in orde is, gaat je nachtrust er ook op achteruit. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Daarom is het verstandig om allereerst een goed bed te zoeken. Deze hoeft echt niet duur te zijn, zolang jij er maar lekker in kunt slapen. Sommige mensen hebben echter wel bepaalde matrassen of kussens nodig. Geef daar dan ook geld aan uit. Het is natuurlijk een investering voor de toekomst, want je hebt niet elk jaar een nieuwe nodig. Daarnaast is het ook een investering in jouw gezondheid. Slapen en een goede nachtrust zijn belangrijk. De eerste stap zet je dan echt door een goed bed te kopen. 

Een Laminaat vloer erin en nog 2 leuke nachtkastjes er aan toevoegen en je kunt weer heerlijk slapen in jouw nieuwe slaapkamer. 

Een kledingkast 

Veel mensen zullen in hun slaapkamer ook een kledingkast hebben staan. Als je gebrek aan ruimte hebt, is dat ook prima. Mocht je wel een kamer over hebben, zullen we aanraden om de kasten in die kamer te zetten. Kledingkasten in de slaapkamer nemen vaak al veel ruimte in beslag. Deze kunnen er ook voor zorgen dat de lichtinval minder wordt, omdat er nergens anders ruimte voor is. Dit maakt de slaapkamer donker en enorm vol. Een volle slaapkamer geeft juist veel stress en drukte in jouw hoofd. Zo kom je dus alsnog niet tot rust, ook al heb je een goed bed gekocht. 

Mocht het dus mogelijk zijn, zet dan altijd de grote kledingkasten in een aparte kamer neer. Je kunt eventueel wel werken met een paar lage ladekasten. Ook daar kun je een aantal kleren in kwijt. Doordat de kasten laag zijn, lijkt het toch minder vol in de slaapkamer. Uiteraard ligt dat ook aan de oppervlakte van de ruimte. 

Tijd voor accessoires

Nu de essentiële meubels in de slaapkamer staan, kun je beginnen met de aankleding. Ga allereerst op zoek naar een nieuw dekbedovertrek. Dat fleurt meteen de hele kamer op. Een dekbedovertrek kan echt een sfeer in de slaapkamer maken. Kies er meteen een bijpassend hoeslaken 200×200 bij en dan is jouw heerlijke bed compleet. Voor meer sfeer kun je altijd nog leuke kleine kussens toevoegen. Ga dan wel voor een printje of kleurtje die bij het dekbedovertrek past. Anders wordt het alsnog heel druk in de kamer, ook al heb je maar weinig meubels staan. 

Een ander accessoire dat je zou kunnen toevoegen is bijvoorbeeld een vloerkleed. Dat maakt de slaapkamer vaak ook wel af. Kies een leuke kleur die bij vrijwel elk dekbedovertrek past. Dan creëer je ook meteen wat meer balans in de slaapkamer. Vooral een fluffy vloerkleed staat erg leuk in de slaapkamer. Teddy stoffen worden toch geassocieerd met knuffelen. De stof maakt mensen ook vrolijk en je zult er wellicht eerder door in slaap vallen met al die fluffy texturen om je heen. 

Andere slaapkameraccessoires kunnen bijvoorbeeld planten of een leuke lamp zijn. Besef wel dat hoe meer je in jouw slaapkamer neerzet, des te meer je ook schoon moet maken. Alles wat je neer zet trekt namelijk stof aan, waar zo nu en dan ook de stof doek overheen gehaald moet worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F