De beste opbergtips voor in huis

0
(0)

We hebben allemaal rommel in huis, of we het nu willen of niet. Die rommel moeten we ergens laten, het liefst zo ver mogelijk uit het zicht vandaan. Dat lukt alleen als je goede opbergsystemen hebt. In dit artikel geven we tips hoe je bepaalde dingen op kunt bergen. Lees snel met ons mee.

Pastoe Opbergkasten

Blijf altijd opruimen

Een opgeruimd huis creëer je alleen als je altijd op blijft ruimen. Daar bedoelen we niet alleen mee dat je de koffiekopjes van tafel haalt en de dode bloemen weggooit. We bedoelen dat je echt blijft ruimen. Vind je die vaas toch niet meer zo leuk? Zorg er dan voor dat deze verdwijnt uit jouw huis, want zo neemt dit item alleen maar plek in beslag. 

Doe spullen die je niet langer gebruikt cadeau of verkoop ze als er veel waarde aan hangt. Durf in ieder geval afstand te nemen van spullen die je niet langer gelukkig maken. Dat is echt heel belangrijk als je een opgeruimd huis wilt behouden.

Bovendien is het goed om elke ochtend 15 minuten uit te trekken om alles wat niet op de goede plek staat te verzamelen. Pak bijvoorbeeld de wasmand en stop daar allemaal items in die niet op de goede plek in huis staan. Soms vind je een paar sokken in de badkamer of een lege fles op de overloop. De andere keer tref je tijdschriften op de trap en een zonnebril in de keuken. 

Na het verzamelen heb je een paar minuten nodig om alles weer op de juiste plek te zetten. Je zult zien dat je huis hierdoor veel meer opgeruimd blijft.

De beste opbergsystemen

Voor onze rommel in huis, hebben we veel opbergsystemen nodig. Dat kunnen er verschillende zijn natuurlijk, maar laten we beginnen met een kast. Zonder kast is jouw woning erg leeg. Dit meubelstuk hoort daar ook zeker in thuis. Het is ook het perfecte meubel om heel wat rommel in kwijt te kunnen. 

Bij Pastoe maken ze een opbergkast speciaal voor jou. Elke kast is uniek en kan naar jouw smaak ontworpen worden. Zo kun je de kast bijvoorbeeld zo ontwerpen, dat je er nog meer in kwijt kunt. Heel ideaal voor alles wat je een keer in het jaar nodig hebt. 

Naast de pastoe kasten is het ook verstandig om heel wat opbergdozen te kopen. Dat kunnen plasticbakken zijn of kartonnen dozen. In dit soort opbergsystemen ga je spullen stoppen die je heel weinig nodig hebt, maar die niet weg kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de kerst- en carnavalsspullen. Die items kun je niet weggooien, maar je hebt er ook geen ruimte voor in de kast.

Alles wat in de weg staat kun je al snel rommel noemen. Het is daarom verstandig om aparte dozen daarmee te vullen. Op die manier kun je ze goed opstapelen op een andere plek. Denk bijvoorbeeld aan de schuur, garage(box) of zolder. Dat zijn de ideale plekken om veel rommel in op te slaan. 

 

Samen een opgeruimd huis

Opruimen moet je vaak toch samen doen. Anders ruim je het aan de ene kant op en wordt het aan de andere kant weer een zooi. Zorg er daarom voor dat je het opruimen ook overbrengt op de rest in huis. Leer je kinderen bijvoorbeeld om hun speelgoed eens in de zoveel tijd op te ruimen. 

Zie je dat ze er niet meer mee spelen? Spreek dan af dat ze het nog 1 maand mogen bewaren. Wordt er dan nog steeds niet mee gespeeld? Dan moeten ze het doneren aan andere kindjes. Zo leren zij ook bewuster om te gaan met hun spullen en gaan ze het speelgoed dat ze hebben meer waarderen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F