Het vervoeren van vloeibare goederen

Als je een bedrijf hebt dat verschillende soorten goederen vervoert, dan heb je ook vast wel eens te maken met vloeibare goederen. Dit is een vak apart, want deze moeten met veel zorg vervoerd worden. Deze goederen zijn lastiger te vervoeren en ook is het belangrijk dat je deze op de juiste manier vervoert, vaak gaat het namelijk ook om schadelijke stoffen. Daarom is het van groot belang dat je weet hoe je deze moet vervoeren en wat hiervoor de beste manieren zijn. Wil je meer weten over het vervoeren van verschillende soorten goederen. Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

Veilig onderweg met de vrachtwagen

Regels rondom het vervoeren van vloeistoffen

Vanuit de overheid zijn er regels opgesteld voor het vervoeren van vloeibare en gevaarlijke goederen, zowel voor transport via weg, water en spoor. Zo zijn er verschillende regels voor de verpakkingen van de goederen, verschillende vervoersdocumenten, en etikettering voor gevaarlijke stoffen. Ook moeten de chauffeurs die deze goederen vervoeren vaak speciale diploma’s hebben om deze te mogen vervoeren. Ze moeten bijvoorbeeld weten hoe ze extra voorzichtig kunnen rijden, maar ook moeten ze weten wat ze kunnen doen als er iets mis gaat met de gevaarlijke stoffen. Zo is het allemaal een stuk veiliger.

Het voorkomen van lekkage

Ook binnen in de vrachtwagen zijn er verschillende maatregelen die je moet treffen wanneer je vloeibare of gevaarlijke stoffen vervoert. Zo moeten de goederen altijd op pallets worden vervoerd met daaronder kunststof lekbakken. Deze lekbakken worden onder de pallets geplaatst voor wanneer er iets gaat lekken, dan lopen deze mogelijke gevaarlijke vloeistoffen niet door de gehele vrachtauto maar worden deze netjes opgevangen in een van de lekbakken. Ook moeten de goederen goed vast gemaakt worden zodat er tijdens het remmen of tijdens uitwijken gaan goederen los kunnen komen en zodat alles veilig op zijn plek blijft staan.

Veilig onderweg met de vrachtwagen

Wat natuurlijk ook erg belangrijk is wanneer je de weg op gaat met zulke producten is dat je weet dat je verantwoordelijk moet rijden. Je weet namelijk heel goed wat er in je vrachtwagen zit en ook wat voor een schade het kan opleveren. Hier moet jij je als bestuurder ook bewust van zijn, en je moet je rijgedrag hierop aanpassen zodat je voorzichtig bent met de inhoud van je vrachtwagen. Zo zorg je voor een veilig transport van de goederen en kan er eigenlijk bijna niks mis gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *