Kies je voor rolgordijnen of jaloezieën?

0
(0)

Rolgordijnen zijn al jarenlang erg populaire raamdecoratie, ze hebben vele voordelen en zijn beschikbaar in verschillende varianten. Dankzij dit diverse aanbod is er altijd voor iedere interieurstijl passende rolgordijnen. Ook jaloezieën hebben veel te bieden. Deze raamdecoratie bestaan uit horizontale lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Door het beschikbare aanbod van hout, pvc en aluminium is er altijd keuze voor iedere ruimte.

Houten Jaloezieën

Rolgordijnen bij jou thuis

Ben je op dit moment aan het verbouwen of wil je je woning eens een mooie upgrade geven? Begin dan bij je raamdecoratie. Je raamdecoratie heeft namelijk een grote invloed op en stijl en sfeer in huis. Een woning zonder raambekleding is saai en kil, daarom is het belangrijk om de juiste raambekleding te hebben in huis. Rolgordijnen zijn erg divers en bieden naast vele voordelen ook veelzijdigheid. Ze zijn beschikbaar in diverse transparanties, namelijk een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante variant.

Verduisterende rolgordijnen komen vaak voor in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en uitgerust wakker worden. Naast het verduisteren, hebben ze ook een isolerende functie. De dikke stof creëert namelijk een isolerende laag tussen het raam en rolgordijn.

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn een samenhang van verduisteren en transparantie. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar ze laten wel genoeg lichtinval door. Voor je privacy zijn lichtdoorlatende rolgordijnen ideaal.

De derde variant zijn transparante rolgordijnen, deze staan bekend om het licht en vrijheid wat ze creëren in een woning. Je kijkt gemakkelijk door deze stof heen waardoor ze niet ideaal zijn voor je privacy. Transparante rolgordijnen komen vaak voor bij een woning met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin.

Duo rolgordijnen voor extra sfeer

Naast drie verschillende transparanties, is er nog een losstaande soort, duo rolgordijnen. Deze raamdecoratie biedt veel sfeer in huis en laat een ruimte tot leven komen. Duo rolgordijnen bieden veel variatie in huis. Ze bestaan uit afwisselende stofstroken die elkaar overlappen. Duo rolgordijnen worden met de tijd populairder en komen steeds vaker voor.

Drie verschillende jaloezieën

Jaloezieën zijn speelse raamdecoratie waar je erg veel vrijheid krijgt in het bepalen van je privacy en lichtinval. Jaloezieën zijn eenvoudig te kantelen waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben en in hoeverre men bij je naar binnen kan kijken. Juist omdat jaloezieën eenvoudig te kantelen en te bedienen zijn, brengen ze veel leven en sfeer in een ruimte. Jaloezieën kunnen ook gecombineerd worden met overgordijnen of inbetween gordijnen. Hierdoor kun je maximaal genieten en profiteren van verschillende voordelen.

Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke en warme uitstraling. Deze rustgevende raamdecoratie is erg modern en is beschikbaar in diverse kleuren. Houten jaloezieën bestaat uit bamboe of lindenhout, dit zorgt voor goede kwaliteit jaloezieën en een mooie afwerking.

Pvc- en aluminium jaloezieën zijn beide vochtbestendig. Ideaal voor in de badkamer of keuken dus. Aan pvc jaloezieën kan een houtnerf toegevoegd worden. Zo creëer je een jaloezie met de eigenschappen van pvc maar de uitstraling van hout. Aluminium jaloezieën komen vooral voor in luxe, strakke en moderne woningen. Ze zijn ideaal voor het weerhouden van fel licht en maken je interieur compleet.

 

Wil je meer weten, klik dan op de link voor de juiste planning voor het inrichten van je huis.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F