Maak kennis met elektrische raamdecoratie

0
(0)
Elektrische raamdecoratie

Steeds meer zaken in ons leven worden geautomatiseerd. Ook binnen onze woningen. Verlichting kun je vanaf je telefoon bedienen, het instellen van de verwarming gebeurt op afstand en vanaf je werk kun je met speciale deurbellen zien wie voor de deur staat. In dit rijtje hoort ook de elektrische raamdecoratie thuis. Gordijnen hoef je niet meer handmatig te bedienen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld vanaf je telefoon de gordijnen te openen en te sluiten. Je kunt zelfs de mate van het zonlicht de positie van je gordijnen laten bepalen. Hieronder drie types elektrische raamdecoraties: rolgordijnen, vouwgordijnen en de standaard gordijnen.

Eelektrische raamdecoratie met één druk op de knop

Elektrische rolgordijnen zorgen in vergelijking met handmatige rolgordijnen voor een stuk extra gemak. Met een druk op de knop vanaf je luie stoel bedien je de elektrische rolgordijnen. Wist je dat er allerlei verschillende bedieningssoorten bestaan? Zo heb je de keuze uit een éénkanaals of meerkanaals afstandsbediening, een wandschakelaar, bediening op batterijen of een smart home systeem. Met het elektrisch bedienen van rolgordijnen kun je perfect filteren op zaken als licht en privacy. Het uiterlijk ziet er bovendien strak uit en is er een breed aanbod aan stoffen en transparantieniveaus. Elektrische rolgordijnen zijn ook zeer geschikt voor de grote ramen

Stijlvolle binnenzonwering

Vouwgordijnen zijn een stijlvolle binnenzonwering. Met meerdere vouwgordijnen in huis, kan het openen en sluiten best wat tijd kosten. Hiervoor biedt de elektrische variant een mooie oplossing. Elektrische vouwgordijnen kun je bedienen met een druk op de knop, maar je kunt ook kiezen voor een tijdschema. Met een timer bepaal je eenmalig wanneer de vouwgordijnen moeten openen en sluiten. Bovendien bestaan er slimme applicaties die de vouwgordijnen aansturen op basis van het zonlicht. Dus bij veel zonlicht gaat het gordijn automatisch dicht en andersom gebeurt precies hetzelfde. Zo houdt je huis altijd een fijne temperatuur. 

Geruisloze gordijnen

Met de huidige woontrends, kun je ook de standaard gordijnen in huis kun je motoriseren. Dit gebeurt met een elektrische gordijnrails. Gemotoriseerde gordijnen kun je met afstandsbediening iedere gewenste tussenpositie geven. Of de gordijnen nu op een kiertje moeten of wagenwijd open, alles kan tot in perfectie. Goede elektrische rails laten de gordijnen geruisloos sluiten. Elektrische gordijnen zijn behalve comfortabel ook stijlvol. Ze hangen altijd perfect. Bovendien zijn elektrische gordijnen minder vatbaar voor vuil, omdat je niet langer met de hand hoeft te bedienen. Ook loop je met elektrische gordijnen minder risico op schade. Wat kost elektrische raamdecoratie?


Naast bovenstaande raamdecoratie zijn andere soorten – zoals jaloezieën, lamellen en duettes – ook allemaal elektrisch verkrijgbaar. De prijzen van elektrische raamdecoratie lopen wel uiteen. Het is in eerste instantie afhankelijk voor welk soort raamdecoratie je kiest. Een bedieningssysteem voor rolgordijnen – de goedkopere categorie raamdecoratie – kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de honderd en tweehonderd euro per lopende meter. Prijzen zijn ook afhankelijk van dingen als de motor in het bedieningssysteem en de manier waarop je wilt bedienen. Elektrische raamdecoratie kan dus een behoorlijke investering zijn, maar is er wel eentje waarvan je veel plezier en het nodige gemak van gaat beleven.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

2 gedachten over “Maak kennis met elektrische raamdecoratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F