Wat kost een serre of aanbouw en hoe ga je die financieren?

0
(0)

Een serre of aanbouw aan je huis laten bouwen is een ingrijpende verbouwing. Maar als de klus eenmaal geklaard is krijg je er veel voor terug. Een serre is ideaal als extra zitruimte om bezoek te ontvangen of lekker te ontspannen met een goed boek. Een aanbouw kun je natuurlijk ook gebruiken als werkkamer, extra slaapkamer of hobbykamer. Houd er rekening mee dat je de benodigde vergunningen tijdig aanvraagt. Doe je dat niet dan kan de gemeente gelasten dat je de verbouwing ongedaan maakt, dat zou natuurlijk rampzalig zijn. En dan is er nog de vraag: hoe ga je de serre of aanbouw financieren?

Een Aanbouw Financieren

Hoe kun je vandaag de dag nog winst maken met je vermogen?

Vroeger, laten we zeggen tot ongeveer 2008, kreeg je op spaargeld nog een aardige rente. Vandaag de dag is dat helaas een heel ander verhaal. Dus moet je naar andere mogelijkheden zoeken om je vermogen te laten groeien om een verbouwing te financieren. Je kunt bijvoorbeeld handelen in crypto valuta. Dit kan heel lucratief zijn, omdat de waarde van deze munten soms ineens omhoog kan schieten. Het omgekeerde komt ook voor, dus het blijft altijd oppassen geblazen. Als je investeert in crypto is het ook nog de kunst om een ‘goede’ munt uit te kiezen. De bitcoin is nog steeds het meest populair, maar je kunt ook kiezen voor een wat minder bekende cryptomunt zoals de shiba inu of de cardano. Het risico spreiden is uiteraard ook nog een optie. Je kunt je vermogen investeren in verschillende cryptomunten. 

Betalen met crypto valuta

Steeds meer vooral grote bedrijven accepteren betalingen in crypto valuta. Maar als jij zaken doet met een aannemer die geen crypto valuta accepteert is dat natuurlijk geen grote ramp. Je kunt je cryptomunten verkopen en het ‘harde’ geld dat je ervoor krijgt vervolgens gebruiken om de verbouwing te financieren. Je krijgt dan wel te maken met verliezen omdat de verkoopkoers altijd lager ligt dan de aankoop koers, net zoals bij bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar of het Britse pond. Het is voordeliger om rechtstreeks met crypto valuta af te rekenen, maar daar moet de aannemer dan natuurlijk wel voor open staan. 

Andere mogelijkheden om je aanbouw te financieren

De meest voor de hand liggende manier om een aanbouw of serre te financieren is het verhogen van je hypotheek. Informeer tijdig bij de bank of hypotheekadviseur of dit mogelijk is. Vaak hoef je hiervoor niet naar de notaris. In de hypotheekakte is vaak een hoger bedrag opgenomen dan het bedrag dat je nodig had voor de aankoop van je huis. Als je daar onder blijft dan kan de aanpassing worden geregeld zonder tussenkomst van de notaris. Dit bespaart je zowel geld als tijd. Je kunt online vaak globaal uitrekenen hoeveel je kunt lenen op basis van je inkomen. Dit is slechts een indicatie, een definitieve en bindende berekening wordt altijd door de hypotheekverstrekker gemaakt. Deze is gebaseerd op je inkomen minus je vaste uitgaven. Bedenk dat schulden die je feitelijk niet hebt maar wel zou kunnen maken ook meetellen. Bedoeld wordt een roodstand faciliteit bij de bank of een creditcard met de mogelijkheid om in termijnen af te lossen. 

Maak een realistische tijdsplanning

Als je wilt gaan verbouwen moet er veel geregeld worden. Een tekening laten maken door een architect. Offertes aanvragen bij aannemers. Bekijken hoe je de financiering van de verbouwing gaat regelen. Als er een extra hypotheek moet worden aangevraagd duurt dit minimaal enkele weken. En dan is er nog de agenda van de aannemer die vaak al flink vol staat met opdrachten. Wil je volgend jaar genieten van je serre of je aanbouw, start dan nu met de voorbereidingen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *