Kunnen zonnepanelen ook stijlvol zijn?

0
(0)

Zonnepanelen zijn een geweldige uitvinding. Ze helpen ons met het oplossen van een wereldwijd probleem, namelijk de opwarming van de aarde. Ze zorgen ervoor dat steeds meer huishoudens en ook bedrijven overstappen op groene energie. Daarnaast kan een huishouden op lange termijn hun investering terugverdienen. Helaas, zonnepanelen hebben ook een nadeel waar velen zich aan ergeren. De grote zwarte panelen vallen vaak op (met name als de  daken niet zwart gekleurd zijn) en dat kan een doorn in het oog zijn. Zo kan alleen het zonnepanelen montageframe al erg opvallen. Gelukkig kunnen zonnepanelen ook stijlvol zijn. Hoe? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Stijlvolle Zonnepanelen

Gekleurde zonnepanelen

De eerste manier om zonnepanelen er smaakvoller uit te laten zien is door een kleur te kiezen. Bij een rood dak kiezen voor rode zonnepanelen, die minder opvallen. Daarnaast zien we een leuke trend ontstaan bij flatgebouwen. Hier worden de panelen zo gekleurd dat ze een afbeelding vormen of lijken op ander materiaal, zoals marmer. Op die manier kan je eroog een fraaie blikvanger van maken. 

Naast gekleurde panelen zijn er ook matte panelen, die minder zonlicht weerkaatsen en minder opvallen. In sommige gevallen kan het frame zelfs helemaal weg worden gelaten. De zonnecellen zijn dan zelfs niet meer zichtbaar. Je ziet dan alleen nog maar een mat zwart oppervlak.

Geïntegreerde zonnepanelen

De nieuwste trend op het gebied van zonnepanelen zijn geïntegreerde zonnepanelen. Deze liggen niet bovenop je dak, maar zijn in het dak verzonken. Hierdoor vallen ze een stuk minder op. Het principe is hetzelfde als bij ‘normale’ zonnepanelen. Het verschil zit hem in de integratie systemen. Bij geïntegreerde zonnepanelen zijn de panelen namelijk de dakbedekking. Ze vervangen dus de dakpannen, in plaats van dat de zonnepanelen er op liggen.

De voordelen van geïntegreerde zonnepanelen

Geïntegreerde zonnepalen zijn mooier om naar te kijken dan panelen die op het dak worden gemonteerd. Dat is niet het enige voordeel, ze geven  ook nog eens effectievere dakbedekking in verhouding tot dakpannen. De zonnepanelen zullen minder snel beschadigen doordat ze minder last hebben van wind en slecht weer, dan panelen die op het dak zijn gemonteerd. 

Nog een voordeel is dat ze zowel bij nieuwbouwwoningen als bij bestaande woningen geplaatst kunnen worden. Je kan dus nog steeds geïntegreerde zonnepanelen laten plaatsen in het dak. Gezien de kosten is het wel verstandiger om de panelen te laten plaatsen als het huis nog in aanbouw is. Je hoeft dan geen bestaand dak te vervangen en dan sluit alles mooi op elkaar aan. Het is daarnaast belangrijk om te kijken naar goed montage materiaal, zoals dat van Esdec 

Zonnepanelen zijn  tegenwoordig veel stijlvoller te installeren. Met gekleurde panelen en geïntegreerde panelen kan je al veel kanten op. Zorg er altijd voor dat je gedegen onderzoek doet en advies vraagt voor je overgaat tot het aanschaffen van zonnepanelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Kunnen zonnepanelen ook stijlvol zijn?

  1. Goed om te weten dat er verschillende soorten en kleuren zonnepanelen zijn. Wij hebben een rieten dak en we willen graag de opties bekijken. Wellicht vinden we een optie die goed bij de kleur en stijl van het huis past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F