Je hebt er vast wel eens aan gedacht om een aannemer in te huren voor een klus. Als je bijvoorbeeld jouw woning gaat verbouwen of laat renoveren is een aannemer heel handig. Het is dan echt aan te raden om deze in te huren, omdat deze persoon het hele project regelt. Daarnaast is hij daar ook verantwoordelijk voor. Zo kun jij een beetje op de achtergrond treden en doorgaan met je eigen werkzaamheden. De aannemer regelt het wel, of toch niet?
Wat doet een aannemer?
Een aannemer maakt of breekt een verbouwing. Aan de ene kant is het super fijn om een aannemer in te huren. Dit maakt jouw eigen handen vrij, omdat je veel aan deze persoon overdraagt. Als je geen fan bent van klussen en verbouwen komt een aannemer al helemaal als geroepen. Een aannemer is verantwoordelijk voor de planning, zorgt ervoor dat vergunningen geregeld worden, bespreekt de tekeningen en ontwerpen met de architect, zorgt voor de bouwmaterialen en stuurt iedereen op de werkvloer aan. Dit kan jou heel veel stress schelen. Alleen zit er ook altijd een keerzijde aan. Natuurlijk kunnen er altijd conflicten met een aannemer ontstaan, waardoor het jou alleen maar meer stress op kan leveren. Bepaal daarom voor jezelf of je die overweging wil maken.
Waar vind je een aannemer?
In principe kun je een aannemer overal vinden, zoals in een bedrijvengids bijvoorbeeld. Alleen als je al twijfels hebt bij het inhuren van een derde partij, wil je natuurlijk wel zeker van je zaak zijn. Ga daarom een opzoek in jouw kennissenkring. Grote kans dat iemand een aannemer kan aanraden. Zo heb je nog steeds geen 100% garantie dat iemand zijn afspraken nakomt. Daarentegen is het natuurlijk wel een geruststelling dat iemand via via bij jullie terecht komt. Als iemand er niet tevreden over was, zouden ze deze persoon ook niet aanraden.
Verder is het wel aan te raden om te kijken naar het specialisme. Ook al krijg je een aannemer doorgestuurd, betekent dit niet dat hij ook gespecialiseerd is in de klus die bij jullie gedaan moet worden.
Tijd voor offertes
Ga niet met de eerste en beste aannemer die je tegenkomt in zee. Vraag altijd minimaal 3 verschillende offertes op. Je kunt dan altijd nog voor de aannemer kiezen die je zwager heeft doorgestuurd.
Bij het ontvangen van de offerte zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld naar het termijn wat voor de klus wordt gerekend, welke bouwmaterialen er in de prijs zijn inbegrepen en of je er onderuit kan als de vergunningen niet geregeld kunnen worden. Dat laatste staat onder de ontbindende voorwaarden.
Vergeet ook niet voor het aanvragen van de offerte te informeren over de kosten ervan. Sommige aannemers vragen geld voor het opmaken van een offerte. Wellicht is het mogelijk om met cryptocurrency te betalen zoals Litecoin. Dit is een digitale munt, waarmee je je dagelijkse boodschappen kunt betalen. In de toekomst zal dit hét dagelijkse betaalmiddel gaan worden en daarom is het verstandig om er nu al in te investeren en ermee te betalen. Ook Ripple (XRP) beloofd veel goeds voor de toekomst. Deze munt heeft potentie om de dollar te vervangen als wereldreservemunt. Hierdoor zullen internationale overboekingen in een paar seconden geregeld zijn. Via Satos.eu/nl, kun je bijvoorbeeld veilig en vertrouwd cryptocurrency’s kopen en verkopen. Je maakt een eigen Wallet aan, je plaatst de bestelling en in minder dan één minuut is alles geregeld.Indien je hulp nodig hebt, dan staat de klantenservice van Satos, 8 uur per dag voor je klaar.
Maak duidelijke afspraken
Als je een offerte hebt getekend en eventueel betaald is het tijd om afspraken te gaan maken met de aannemer. Leg deze afspraken ook vast op papier. Uiteraard kun je altijd voor verrassingen komen te staan. Leg vast dat alle verrassingen eerst met jullie besproken moeten worden en dat je bijvoorbeeld wekelijks een update verwacht. Natuurlijk kun je nog veel meer andere zaken vastleggen in dit contract.
Wat een slimme tip om met een aannemer af te spreken dat je wekelijks een update wil, dat is bij een groot project erg handig om overzicht te houden. Mijn vriend en ik hebben een oud huis gekocht. We willen het huis helemaal laten verbouwen door een aannemer. We gaan op zoek naar een geschikte aannemer voor ons project!