3 Tips voor het huren of kopen van rijplaten

Rijplaten vind je vaak op festivals of bij bouwprojecten. Deze rijplaten zorgen ervoor dat je een stevige ondergrond hebt, zodat je met regen niet in de modder zakt. Dit is natuurlijk fijn voor jou als voetganger, maar ook voor bouwverkeer of ander verkeer dat er overheen moet. Denk bijvoorbeeld aan een golfkar die rondrijdt op een evenement, die zich zo snel mogelijk moet verplaatsen. Vast komen zitten in de modder is dan het laatste wat je kunt gebruiken. Rijplaten zijn dus een ideale oplossing bij zulke weersomstandigheden. 

Rijplaten

Tip 1: Bepaal of je rijplaten nodig hebt

Als je een groot bouwproject moet voltooien of een festival of ander evenement organiseert bestaat er een grote kans dat rijplaten van pas komen. Rijplaten zorgen namelijk voor een stevige ondergrond. Dat is handig wanneer er bijvoorbeeld slecht weer op komst is. Dan zorg je ervoor dat bezoekers niet door de modder hoeven te lopen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen aan deze platen. Zo zorgen ze ervoor dat het weiland of stadspark niet beschadigd, omdat de rijplaten de grond beschermen. Bovendien creëer je door rijplaten een veilig pad voor voetgangers, maar ook voor verkeer dat er overheen moet met calamiteiten of bij wegwerkzaamheden. 

De rijplaten kom je niet alleen tegen bij festivals of concerten. Je ziet ze bijvoorbeeld ook als een straat is opengebroken. De rijplaten zorgen dan voor een voetgangerspad, omdat de stoep niet te bereiken is of nog aangelegd moet worden. Deze rijplaten maken het makkelijker om jezelf te verplaatsen, ook als je bijvoorbeeld met je fiets aan de hand loopt. Je hoeft je fiets dan niet mee te slepen door de modder of het zand, dat is natuurlijk een groot voordeel. 

Wanneer je bezoekers verwacht, een groot deel hebt opengebroken of ergens een groot project gaat bouwen, zijn rijplaten altijd aan te raden.

Tip 2: Bepaal welke rijplaten je nodig hebt

Rijplaten van staal

Er zijn verschillende rijplaten te koop en te huur. De rijplaten die je vaak ziet bij evenementen of wegwerkzaamheden zijn de stalen rijplaten. Deze zorgen voor een stevige ondergrond en zijn daarom voor elk evenement of elke klus in te zetten. 

Rijplaten van kunststof

Deze rijplaten zijn net wat makkelijker te verplaatsen dan die van staal. Logisch natuurlijk, want kunststof is veel lichter. Alhoewel ze lichter zijn van gewicht, dienen ze alsnog als bescherming voor bijvoorbeeld het straatwerk. Daarom kunnen ze ook dienen voor festivals en andere evenementen. Vaak zie je deze rijplaten terug op kleinschalige evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de kermis bij jou in de buurt. Grote kans dat ze daar gebruik maken van kunststof rijplaten. Je kunt ze ook herkennen bij wegwerkzaamheden, waar ze dienen als tijdelijk fietspad. 

Draglineschotten 

De draglineschotten zijn iets minder populair dan de rijplaten. Het kan zelfs voorkomen dat je deze nog nooit hebt gezien, omdat ze vaak alleen ingezet worden bij grote projecten. Bij festivals en andere evenementen zul je draglineschotten minder snel tegenkomen. Als je ze wel tegenkomt, dienen ze vaak als een tijdelijke brug. De draglineschotten zijn voornamelijk op de bouw heel interessant, wanneer er grote machines aan te pas komen. Draglineschotten kunnen dan voor een goede overbrugging zorgen, door het duurzame hout, waar ze van gemaakt zijn. 

Tip 3: Bepaal of je ze koopt of huurt

Of je rijplaten moet aanschaffen of moet huren kunnen wij niet voor jou bepalen. Het hangt er maar net vanaf hoe vaak je ze nodig hebt. Als bouwbedrijf is het wellicht interessant om ze te kopen, omdat je dan minder geld kwijt bent aan de huur. Als je verschillende festivals geeft door het hele land, is het wellicht weer verstandiger om de rijplaten te huren, omdat je de rest van het apparatuur waarschijnlijk ook huurt. Het is maar net wat voor jou dan uiteindelijk interessant is. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *