Alles wat je moet weten over een zwembad

0
(0)

Zwembad

Haal nog meer uit je tuin, door hier een zwembad in op te bouwen. Bij het bouwen van een zwembad zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Timmer je bijvoorbeeld een mooie omranding rond het zwembad? Voorzie je het zwembad van een geïntegreerde pomp, om het water te kunnen zuiveren? Welk formaat mag het zwembad maximaal hebben? Enzovoorts. In dit artikel lees je meer over hetgeen waarmee je rekening dient te houden bij het bouwen van een zwembad in de tuin.  

Denk na over het formaat en type zwembad 

Bij het plaatsen van een zwembad is het allereerst belangrijk om na te denken over het formaat hiervan. Het zwembad mag niet te nadrukkelijk in de uitstraling van de tuin aanwezig zijn. Daarbij wil je voorkomen dat je straks geen groen gazon of borders met planten meer hebt. Op basis van het formaat van het zwembad kun je op zoek gaan naar een geschikt type zwembad. Meestal wordt voor een inbouwzwembad gekozen, wanneer men in het zwembad wil kunnen zwemmen. In hele grote tuinen kiest men voor een op maat gemaakt zwembad.  

Opblaasbaar zwembad vaak niet duurzaam 

Het populairst is een opblaasbaar zwembad. Dergelijke zwembaden hebben vaak een doorsnede van twee meter. Deze zwembaden zijn niet geschikt om in te zwemmen, maar wel om even heerlijk in af te koelen. Perfect voor de warme zomerdagen! Een opblaasbaar zwembad heeft als nadeel, dat het materiaal relatief makkelijk beschadigd raakt. De kans dat het zwembad al na een zomer vervangen moet worden is hierdoor groot. Daar komt bij dat deze opblaasbare zwembaden vaak geen pomp hebben. Dit betekent dat het water tenminste eens per week vervangen moet worden.  

Plannen maken voor een inbouwzwembad 

Kies je voor een inbouwzwembad? In dat geval kun je een aantal taken rond het plaatsen hiervan zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het graven van een groot gat in de tuin. Verstandig is het huren van een kleine kraan. Zo ben je relatief snel klaar! Je kunt het gat vanzelfsprekend ook met de hand graven. Houd er rekening mee dat dit een intensieve en daarbij soms best lastige klus is. Kijk vooraf goed waar de kabels en leidingen door de tuin lopen. Je wilt voorkomen dat je bij het graven van een gat een leiding of kabel raakt.  

Zwembad compleet maken met een omranding 

Niet alleen het graven van een groot gat voor het inbouwzwembad is iets wat je relatief makkelijk zelf kunt doen. Ook kun je zelf aan de slag gaan met een omranding voor het zwembad. Een omranding biedt je plek voor een ligstoel, zodat je na het zwemmen kunt drogen in de zon. Kies je voor een omranding van houten planken, of ga je voor moderne planken van kunststof? Het voordeel van kunststof is dat dit materiaal duurzamer is en geen splinters bevat. Nadeel van kunststof is dat dit doorgaans eerder glad wordt. Daarbij kan het kunststof verkleuren na verloop van tijd. Zorg dat de planken van hout nooit direct op de grond liggen. Timmer ze vast op hardhouten balken.

Wil je meer weten over zwembaden, lees dan het volgende artikel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Eén gedachte over “Alles wat je moet weten over een zwembad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F