Heb jij ook last van een ontstopping?

Heb je last van een verstopping in jouw riool, wc, douche afvoer of gootsteen? Dan zal deze ontstopt moeten worden. Hiervoor kun je gemakkelijk een loodgieter inhuren. Vaak staan ze binnen enkele uren tot een dag voor jouw deur. Fijn die snelle service maar wat zijn de kosten om jouw riool te laten ontstoppen en hoe lang duurt dit?

Ontstopping Verhelpen

Een verstopping in de afvoer of het riool

Je trekt het toilet door en ineens hoort en zie je een hoop geborrel. Hetgeen wat normaal in de toiletpot verdwijnt, komt nu spontaan omhoog. Wat nu? Je eerste reactie is nogmaals doortrekken. Maar dat is iets wat je bij verstopte wc vooral niet moet doen. Wanneer je last hebt van een riolering ontstopping moet je vooral niet doortrekken. De kans is groot dat door nogmaals door te trekken de toilet overloopt. En dan heb je nog meer rotzooi, laat staan veel stank in de wc. Laat daarom het water in de wc-pot staan. Je kunt eerst zelf proberen de ontstopping op te lossen door een plopper te gebruiken, maar wanneer de riolering is verstopt kun je het zelf niet oplossen. Een loodgieter is nodig om de verstopping in het riool te verhelpen.

Een ontstopping verhelpen Verstopping in de Afvoer

Een verstopping van het toilet maken we in ons leven allemaal een keer mee. Gelukkig kan een verstopping dan ook snel worden opgelost. Het is ook niet ververwonderlijk dat de afvoer of toilet zo nu en dan verstopt is. Hoe ontstaat een riolering ontstopping? Dat kan bijvoorbeeld doordat er te veel rommel in het water ophoopt. Ook al spoelt je misschien geen etensresten door het toilet, maar wat denk je van haren? Door talloze shampoo beurten kunnen haren gemakkelijk in het afvoerputje dringen. Dat kan zorgen voor problemen. Want uiteindelijk hopen de resten haar zich op en kan het water geen kant meer op. Het is zaak om de afvoer zo snel mogelijk te ontstoppen zodat het afvalwater weer probleemloos zijn weg kan vinden en weg kan lopen.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het ontstoppen van je riool?

De meeste loodgietersbedrijven weten natuurlijk wel hoe een riool of afvoerbuis ontstopt wordt. Ze werken daarom met een vast tarief. In dit tarief zijn de voorrijkosten en de arbeid die verleend wordt al berekend. Heb je last van een riolering ontstopping, dan kan het ook zijn dat het wat duurder is, omdat de loodgieter langer bezig is. Wanneer je niet voor verrassingen wilt komen te staan is het slim om van te voren een offerte op te vragen. Zo weet je waar je aan toe bent.

One thought on “Heb jij ook last van een ontstopping?

  1. Vroeger had ik ook regelmatig last van verstoppingen in mijn keuken en badkamer. Tegenwoordig ben ik veel voorzichtiger en maak ik mijn afvoer goed schoon. Daarnaast gebruik ik een zeefje zodat etensresten en haren niet weggespoeld kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share