Zo kies jij de beste parasol

Of je nou een parasol zoekt voor je tuin of voor je (dak)terras. Het is altijd weer een grote zoektocht naar het juiste model. Dat je er een nodig hebt, staat natuurlijk vast, want met het warme weer is het belangrijk om in de schaduw te zitten. Maar, waar moet je allemaal opletten bij de aanschaf van een parasol? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de opties, waar je uit kunt kiezen? In dit artikel lees je hoe je de beste parasol kiest en welke modellen er zijn.

De Beste Tuinparasols

De verschillende parasols

We kunnen parasols onderverdelen in 4 verschillende categorieën: de horeca parasols, de tuinparasols, de zweefparasols en de muurparasols. Elke categorie heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel een tuinparasol ontwikkeld is om de tuin thuis van schaduw te voorzien, kan deze ook prima worden gebruikt voor de horeca. Net zoals dat een horecaparasol ook best in jouw tuin kan staan, mits je daar de ruimte voor hebt.

De horeca parasols

Er zijn verschillende soorten horeca parasols te koop, de een is weer kleiner dan de ander en hoewel de een rond is, is de ander weer vierkant. Al met al heb je dus heel veel opties. Te veel misschien om uit te kiezen, daarom helpen we je een handje op weg. 

Bij het kiezen van de juiste horeca parasol moet je jezelf eerst een aantal vragen te stellen. Wil je het terras helemaal overkappen of juist niet? Wat voor budget heb je vrij gemaakt voor de aanschaf van parasols? Is er een vergunning nodig op de plek waar je gevestigd bent? Is het nodig om de parasols vaak te verplaatsen? Moet het logo van jouw bedrijf erop komen? En is er verlichting en/of verwarming gewenst in de parasols? Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe groot het terras is om een schatting te maken van de hoeveelheid parasols die nodig zijn. 

Als je al deze vragen hebt beantwoord, kun je beter kiezen welke parasol geschikt is voor jullie terras.

De tuinparasols

Net zoals dat er van horeca parasols veel modellen te koop zijn, geldt dat natuurlijk ook voor tuinparasols. Het ene formaat is weer kleiner dan de ander en ook de vorm van de parasol kun je kiezen. De keuze kun je onder andere baseren op de grote van jouw tuin. Als je een grote tuin hebt, wil je misschien wel voor een grote zweefparasol kiezen. Heb je een kleinere tuin, dan volstaat een kleine tuinparasol. Bovendien is het belangrijk om een budget in gedachten te hebben, want dan kun je ook gerichter zoeken. Het is ook mogelijk om parasols op maat te laten maken. Dat is bijvoorbeeld ideaal als je jouw tuin tussen 2 hele smalle muren in zit. Ook daar moet je dan in jouw budget weer rekening mee houden. Ook is het belangrijk om te bepalen of een parasol vaak verplaatst dient te worden. De meeste grotere parasols zijn namelijk niet te verschuiven, omdat de parasolvoet gigantisch zwaar is. Wil je een parasol wel vaak verplaatsen, omdat je houdt van verandering, mogen deze items niet missen in jou tuin. Dan kun je wellicht het beste een normale tuinparasol kopen. Dit kan bijvoorbeeld zo’n parasol zijn, die je door de tafel heen in een voet zet. Zo staat de parasol stevig en kun je deze op elk gewenst moment verplaatsen. 

Tenslotte moet je je afvragen of je een parasol wil met ingebouwde verlichting of verwarming of allebei. Dit zijn natuurlijk wel kosten die erbij komen en waar je wel budget voor moet hebben. Aan de andere kant is het ook weer handig om het meteen erbij aan te schaffen, want dan ben je in een keer klaar.

 

One thought on “Zo kies jij de beste parasol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *