Het inrichten van jouw nieuwe woning

0
(0)

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Dan komt er een tijd waarin je deze moet gaan inrichten. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Want wat is nou de beste volgorde om aan te houden? Als je al vaker verhuisd bent, dan spreekt het ondertussen voor zich. Voor wie verhuizen nog nieuw is, nemen we het stappenplan door. Lees hieronder in welke volgorde je jouw nieuwe woning het beste kan inrichten. 

Inrichten Van Jouw Woning Met Hoopzi

Stap 1: Muren en vloeren

Allereerst zijn de muren en de vloeren aan de beurt. Als de muren eerst een stuclaag kunnen gebruiken dan is nu het moment om daarvoor te kiezen. Ook als je wilt gaan behangen of schilderen is daar nu het juiste moment voor. Nu de woning nog kaal is, kun je lekker je gang gaan. Het schilderen van een muur kan later altijd nog, maar is wel een gedoe met meubels afplakken, terwijl je er nu alle ruimte voor hebt.

Hetzelfde geldt voor de vloeren. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming leggen? Dan is het een goed idee om daar meteen mee te beginnen als er nog geen vloer ligt.  Daarna kun je automatisch de vloer leggen of laten leggen. Je zult ook meteen zien dat de uitstraling in huis verandert als er een vloer in ligt en de muren zijn aangepakt. Het begint dan steeds meer eigen te voelen.

Stap 2: Meubels en verlichting

Als alle muren en vloeren zijn aangepakt is het tijd om alle meubels binnen te zetten en een plekje te geven. Houd er rekening mee dat de eerste indeling van je woning vaak niet blijvend is. Deel het in op een manier waarvan jij denkt dat het praktisch is. Schuiven kan daarna altijd nog, vooral als dat praktisch veel beter uitkomt.

Zodra de meubels een plek hebben gekregen is het tijd om de verlichting uit te zoeken en te plaatsen. Hoopzi.com/nl heeft hele mooie lampen, die in elk interieur passen. Deze lampen maken van elk huis een thuis. Het mooiste is om een aantal lampen met elkaar te combineren, omdat één geheel te creëren in de woonkamer. Dit doe je door te kiezen voor hanglampen, vloerlampen en wandlampen. Dan heb je ook meteen lampen in verschillende maten en dat doet wat met de sfeer in huis. Verlichting op zichzelf zorgt al voor een warme sfeer, maar één set lampen maken ook een warme uitstraling.

Stap 3: Accessoires

Alle meubels staan en de lampen zijn opgehangen en geïnstalleerd. Dan is het nu tijd om de woning echt aan te gaan kleden. Een woning met alleen meubels en verlichting is namelijk saai. Je hebt gewoon accessoires nodig. Dat kunnen kussens op de bank zijn of een vloerkleed op de grond.

Het kunnen ook kaarsen op tafel zijn en pronkstukken aan de muur. Accessoires maken het huis pas echt thuis. Denk daarbij aan foto’s van het gezin of van jullie kinderen. Dat zijn accessoires die je terug wil zien in de woonkamer. Andere populaire accessoires zijn eyecatchers zoals een vaas met allerlei felle kleuren. Planten doen het ook heel goed in de aankleding van het huis.

Andere accessoires zijn fleecedekens op de bank, leuke beeldjes in de wandkast, lekkere kaarsen op tafel en een mooie grote vaas op de grond. Als de rest van het interieur rustig is, mag je de accessoires best eruit laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde accentkleur, die je in alle accessoires terug laat komen. Roségoud is bijvoorbeeld een populaire accentkleur, waar veel accessoires in te koop zijn. Al kun je natuurlijk ook voor een veel fellere kleur kiezen. Dat is dan weer een kwestie van smaak.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F