Kunstgras voor in de tuin

0
(0)

Ga je voor kunstgras of normaal gras? Er zijn zoveel verschillende soorten kunstgras dat je bij sommige geen eens ziet dat het nep is! Kunstgras kopen kan een hoop ergernissen tegengaan en het heeft dan ook vele voordelen.

Hond Speelt op Kunstgras

De voordelen van kunstgras

Er zijn talloze voordelen aan kunstgras waar je persoonlijk profijt van hebt. Om te beginnen hoef je meer te gaan grasmaaien of de randjes knippen. Zeker als je graag een hele strakke tuin wilt zal je hebben gemerkt dat gras heel snel terug groeit! In de herfst zal je misschien niet zoveel last hebben van je gras, maar in de zomer daarentegen niet. Je moet vaak sproeien en het onkruid groeit heel snel terug. Met kunstgras hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Bemesten, sproeien of je groene vingers laten zien is allemaal niet meer nodig. Doordat je zoveel water bespaart zal je dit ook merken in je energierekening! Zeg maar dag tegen hoge rekeningen en hallo tegen mooi kunstgras! Tot slot is kunstgras bestemd tegen alles. Regen, sneeuw, hagel of juist veel zon, kunstgras kan tegen een stootje en blijft er toch nog mooi uitzien. De groene kleur zorgt voor een fijne sfeer die het hele jaar in topstaat blijft!

Waar moet je op letten bij kunstgras?

Er zijn diverse aspecten waar je op kan letten als je kunstgras gaat kopen. Afhankelijk van je wensen kun je kunstgras in verschillende kleuren, maar ook lengtes van de grassprieten kopen. Goede kwaliteit kunstgras herken je ook aan de onderkant van kunstgras en dit wordt ook wel backing genoemd. Deze onderkant bestaat uit een doek met goede kunstgrasvezels. Deze vezels zijn door de doek heen geturfd en hierna is de onderzijde soms met kunstlatex beschermd. Dit zorgt ervoor dat de backing enkelvoudig of dubbel is. Je betaalt dan misschien wat meer voor de goede kwaliteit van kunstgras, maar het gaat langer mee dan de goedkopere versie en daardoor is het ook duurzamer. Tot slot zal je aan hogere kwaliteit kunstgras minder snel zien dat het niet uit echt gras bestaat. Dit komt door een hogere dichtheid van de vezel waardoor het meer op echt gras lijkt.

Een compleet plaatje

Al met al zitten er diverse voordelen vast aan kunstgras. Afhankelijk van jouw wensen en belangen kun je jouw ideale kunstgras samenstellen en genieten van een mooie omgeving! Kunstgras maakt jouw plekje helemaal eigen waar je nog lang van kan blijven genieten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C7CF05518FA52FED1F267F82F236A57F