Voorbereidingen treffen voor een leuk huisfeest

Het leven moet je vieren. Er is altijd wel een gelegenheid waarvoor je een feestje kunt organiseren. Denk aan het vieren van verjaardagen, maar ook aan promoties op het werk of een nieuwe baan. Of wat dacht je van een bruiloft? Deze kun je ook elke keer weer opnieuw vieren. Dat jullie weer een jaar getrouwd zijn is zeker het vieren waard. Maar, wat voor voorbereidingen moet je nou treffen voor een leuk huisfeest? Wij vertellen het in dit artikel!

Man wordt 50 jaar

Kies voor een leuke inrichting

Je hoeft natuurlijk niet het hele huis te verbouwen, maar een opknapbeurt kan nooit kwaad. Zit je bijvoorbeeld al maanden eraan te denken om de muren te verven? Dan is dit een mooi moment om die klus eens met beide handen aan te pakken. Dan is het feest ook een mooie gelegenheid om de vernieuwde woonkamer te laten zien. 

Je kunt natuurlijk nog meer aanpakken in huis. Denk bijvoorbeeld aan de aankleding in huis. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een nieuw kleed op de vloer of een leuk nieuw schilderij aan de muur. In plaats van een schilderij, kun je natuurlijk ook werken met leuke tegels. Je hebt ze bijvoorbeeld ter ere van trouwerijen, bijvoorbeeld een tegel van 10 jaar getrouwd. Dat kan bijvoorbeeld al als aankleding dienen voor het feest ter ere van jullie 10-jarige huwelijk. Voor een verjaardag zijn er weer andere tegeltjes te koop. Uiteraard is zo’n tegel leuk als aankleding in huis en daarom ook geschikt om te geven als cadeau. 

Het feest plannen

Voor het feest zelf zul je natuurlijk ook nog wat zaken moeten plannen. Ten eerste moet je bedenken, wanneer je het feest zou willen geven. Daarna is het verstandig om de uitnodigingen de deur uit te doen. Tegenwoordig kan dat natuurlijk al via een bericht op Social Media. Wacht er niet te lang mee, want anders hebben de meeste al andere dingen gepland. 

Vlak voor het feest zul je misschien ook wat dingen moeten huren. Denk bijvoorbeeld aan statafels of klapstoelen voor in huis. Je zou ook kunnen denken aan een bepaald servies, apparaat of extra koelkast. Ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor feest je wil geven. Nodig je veel kinderen uit en is het overdag? Dan wil je wellicht een springkussen huren en een slush puppy machine. Geef je een feest inclusief diner? Dan wil je misschien wel een au bain marie set huren om het eten in op te warmen. 

Natuurlijk moet je ook de versiering niet vergeten. Dat hoort er natuurlijk bij als je een feest geeft. Ballonnen en slingers komen natuurlijk altijd van pas. Maar, bij sommige feesten heb je nog wat extra attributen nodig. Dat kan het geval zijn bij een themafeest, maar ook bij een verjaardag waar iemand 50 jaar wordt. Bij een themafeest zul je kunnen denken aan bepaalde accessoires, zoals opblaasdieren. Bij iemand die 50 jaar wordt, zul je bijvoorbeeld een grote opblaaspop kunnen huren. We hebben het natuurlijk over een 50 jaar Sarah en 50 jaar Abraham pop. 

Laatste zaken regelen

De boodschappen doe je natuurlijk op het laatste moment. Niet te laat natuurlijk, want je wil wel dat de drank koud is. Ook snacks wil je op tijd in huis hebben, voor het geval dat je zelf nog iets moet maken. Uiteraard wil je ook de boodschappen op tijd in huis hebben, zodat je echt helemaal klaar bent voor de gasten. Zo kun je ook op tijd alles klaar zetten. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van het huis en het klaarzetten van alle tafels en stoelen. Dat geeft je toch iets meer rust, voordat het feest begint.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *