Hoe decoreer ik mijn woonkamer?

0
(0)

Eindelijk hebben jullie dat huis weten te bemachtigen. Dat heeft een tijd geduurd, maar eindelijk is het zover. Nog even tekenen, de sleutels ophalen en dan kan het feest echt beginnen. Maar, heb je al over de inrichting nagedacht? Hoe ga je bijvoorbeeld de woonkamer decoreren, zodat jij je er thuis voelt? Je leest het allemaal in dit artikel.

Woonkamer Meubelen

Begin altijd groot

De kunst qua inrichten en decoreren is dat je het beste zo groot mogelijk kunt beginnen. Kies allereerst de grote meubels voor de woonkamer uit. Daarna kun je de open plekken nog vullen met wat kleinere meubels en accessoires. Bovendien is het ook het beste om de grote meubels met elkaar te matchen. Dat zorgt voor de meeste rust in huis. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde kleur die je wil aanhouden of juist bepaalde stoffen. Teddy en velvet stoffen zijn bijvoorbeeld favoriet in menig huiskamer.  Zolang de grootste meubelstukken in balans zijn is het ook makkelijker om de rest van de woonkamer aan te kleden. 

Kies allereerst een bank en een eventueel fauteuil uit. Laten we zeggen dat je deze in olijfgroen koopt. Groen is namelijk al een paar jaar erg populair in het interieur. Je zou die kleur dan door kunnen trekken in de eetkamerstoelen. Zo creëer je een eenheid in de woonkamer. Eventueel kun je van al die meubels nog dezelfde stof aanhouden om ultieme rust te creëren. Daarna is het tijd om de grote niet-gestoffeerde meubels aan te schaffen. Dan kijken we naar een eetkamertafel, salontafel en eventueel tv-meubel. Ook daarin kun je het beste een bepaald materiaal en kleur aanhouden. Puur als je rust, balans en ruimte wil in huis is dat echt aan te raden. Veel verschillende kleuren, materialen en stoffen zorgen namelijk voor drukte en daardoor lijkt alles heel vol te staan. Drukte in het huis zorgt voor drukte in het hoofd en dat is precies wat je niet wil. Jouw huis moet jouw thuis zijn en aanvoelen als een oase van rust. Een plek waar jij helemaal tot rust hoort te komen, dus zo moet je het dan ook inrichten. 

Focus op de aankleding

Een bank, twee tafels en een paar stoelen zijn leuk, maar die maken natuurlijk niet jouw woonkamer. Je hebt in ieder geval een aantal zitplekken in huis gecreëerd, maar daarmee ben je er nog niet. Van jouw huis een echt thuis maken vereist wat investering. Niet alleen qua geld, maar ook tijd en moeite. Je kunt namelijk niet alle accessoires en meubels bij een en dezelfde winkel halen. Menig huiskamer is samengesteld door verschillende meubelzaken. 

Als je een huis gezellig wil maken moet je je gaan focussen op de aankleding ervan. Een vloerkleed is bijvoorbeeld een item die niet te missen is. Het geeft een gezellige sfeer aan de woonkamer en heeft ook nog eens veel praktische redenen die het met zich mee brengt. Durf met een vloerkleed ook out of the box te denken en ga bijvoorbeeld voor een organische vorm. Dat is niet alleen trendy, maar zorgt ook voor een bepaalde sfeer en diepte in de woonkamer. Om het zitgedeelte nog aangenamer te maken zijn er veel kussens en plaids op de bank vereist. Dat nodigt uit om daar op te zitten en tot rust te komen. 

Kaarsen zijn haast niet te missen als je het gezellig wil maken. Die warme sfeer is zonder kaarsen zelfs moeilijk te creëren. Ook al steek je ze nooit aan, het brengt een sfeer in huis die door geen enkel ander accessoire te evenaren is. 

Uiteraard moet je ook denken aan accessoires zoals verlichting, kunst, persoonlijke items, planten en raamdecoratie. Al met al ben je nog wel even bezig om jouw huis jouw thuis te maken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *