Jouw tuin winterklaar maken

Of we het nou willen of niet, de zomer komt toch echt langzaam aan zijn eind. Dat kunnen we maar beter accepteren. Het wordt dan ook tijd om de tuin alweer klaar te maken voor de wintermaanden. Normaal gesproken berg je dan alles netjes op. Maar in dit geval laten we zien hoe je juist nieuwe dingen erbij kunt zetten in de winter. Je leest het allemaal in dit artikel.

De Verandaspecialist

Creëer een winterproof zithoek

Vroeger zat de achterdeur heel de winter potdicht bij wijze van spreken. Dat is al jaren niet meer het geval. We zien dat steeds meer mensen hun woonkamer als het ware naar buiten halen. Zo creëer je een plek, waar je ook in de winter goed kan vertoeven. Je bent dan natuurlijk wel verplicht om zo’n zithoek overdekt te maken. Anders kun je er in de winter natuurlijk geen plaatsnemen. 

Je kunt dan ervoor kiezen om een exclusieve veranda te laten plaatsen. Deze kun je samenstellen zoals jij zelf wil. Het is natuurlijk aan te raden om deze veranda dicht te laten maken, door bijvoorbeeld glazen schuifdeuren. Zo maak je het mogelijk om er elke maand van het jaar van te genieten. Vanuit binnen geniet je al van het mooie uitzicht, maar buiten kun je er nog meer van genieten als je het leuk inricht. 

Je kunt in dit geval kiezen voor een houten variant of een van kunststof. Het ligt maar net aan jouw smaak. Misschien heb je wel een voorkeur voor een bepaald materiaal. Dat heeft vaak te maken met de uitstraling ervan. Het is goed om eerst op onderzoek uit te gaan, omdat het een groot bedrag is wat je uitgeeft.

Daarnaast is onderzoek ook van belang, omdat er zoveel mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld een lichtstraat erin of zijn spotjes voldoende? Ben je op zoek naar elektrische screens of hoef je helemaal geen zonwering? Dat zijn een paar voorbeelden van zaken waar je over na moet denken. 

Verschillende doeleinden

Zo’n veranda kan zeker dienen als een verlengstuk van de woonkamer. Maar, er zijn nog meer opties. Het buitenverblijf is bijvoorbeeld ook heel geschikt als poolhouse. Dat zie je ook veel vaker. Dan heb je daarnaast een buitenzwembad liggen en heb je binnenin een ruimte waar iedereen zich om kan kleden, maar ook een drankje kan doen. Daar leent zo’n veranda zich ideaal voor. 

Daarnaast kun je een veranda inzetten als kantoorruimte. Wel als deze helemaal is afgesloten natuurlijk. Je zult er dan ook verwarming in moeten maken, omdat het anders al snel te koud wordt. Isolering is natuurlijk ook nog altijd een optie. Dan heb je de minste kans dat het in de winter koud wordt in de ruimte.

Voeg wat kleur toe

Een tuin heeft kleur nodig. Om kleur toe te voegen hoeft het heus geen warm weer te zijn. Ook in de winter zijn er planten te koop, die je in de tuin kunt neerzetten. Dat zijn speciale winter planten, die ook tegen vorst kunnen. Zo geef je toch wat meer kleur aan de tuin

Kleur kun je ook op andere manieren toevoegen, vooral als je zo’n mooie veranda hebt staan. Pak bijvoorbeeld eens uit met de inrichting. Aangezien het toch een verlenging is van de woonkamer, kun je bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen kiezen in plaats van een tuinset voor buiten. Je kunt dan voor een hele leuke felle kleur kiezen bijvoorbeeld. Dat zorgt in ieder geval in een klap voor meer sfeer in de tuin. 

Kussens doen het qua aankleding natuurlijk ook altijd goed. Of wat dacht je van kamerplanten die je in de veranda kunt plaatsen? Zo zoek je ook meer de balans op tussen binnen en buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *