Overlast in huis? Zo bestrijd je de meest vervelende insecten!

Er is niks zo vervelend als insecten in je huis, waar je overlast van ervaart. Een mug hoort erbij in de zomer, maar dat betekent niet dat je ze graag in huis hebt. Hetzelfde geldt voor strontvliegen. We weten dat ze er in overvloed zijn in de zomer, maar je bent ze natuurlijk liever kwijt dan rijk. Zo zijn er nog tal andere insecten, die zomaar je huis indringen, waar je niet blij mee bent. Hoe je de meestvoorkomende insecten bestrijd, lees je hier in dit artikel.

Insecten Bestrijden

De muggen bestrijden

Als er iets irritant is in de zomer is het wel dat zoemend geluid van muggen langs je oren. Het kan je soms uren lang wakker houden en als je dan eindelijk de mug hebt gevangen, word je alsnog ‘s ochtends wakker met flinke bulten. Ook al houd je je aan alle welbekende tips. Je doet geen lichten aan, je hebt jezelf ingesmeerd met een spray of hebt een citronella kaars op je kamer laten branden. 

Deze tips helpen natuurlijk helemaal niet. Muggen lijken inderdaad op je af te komen als je het licht aan doet, dit komt omdat deze insecten alleen in de avond/nacht actief zijn. Overdag slapen ze en heb je er dus ook geen last van. Geuren zoals citronella zijn niet sterk genoeg om jouw lichaamsgeur te verbloemen. Een mug ruikt jouw echte lichaamsgeur en daar komen ze op af. 

Wat je wel kunt doen om muggen te bestrijden is om horren bij je raam te plaatsen. Zo kun je toch de ramen open doen, maar komen de muggen minder snel binnen. Mochten ze wel binnen komen is het aan te raden om de ventilator aan te zetten als je slaapt. Ze kunnen jouw lichaamsgeur daardoor minder goed vinden en bovendien zijn ze ook niet zo sterk in vliegen dat ze die sterke lucht aan kunnen.  

De kakkerlakken bestrijden

Er is natuurlijk niks viezer in je huis dan kakkerlakken. Het vervelende aan deze beesten is dat je ze moeilijk kunt traceren. Ze komen uit het niets en zijn net als muggen echte nachtdieren. Ze houden van vocht en warmte en zullen daarom vaak in gaatjes kruipen bij apparatuur of in vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

Mocht je kakkerlakken overdag zien, dan moet je je echt zorgen gaan maken. De kans is heel groot dat er dan gigantisch veel kakkerlakken in jouw huis zijn genesteld. Ze vermenigvuldigen zich namelijk razendsnel, waardoor je snel in actie moet komen. Kakkerlakken kun je herkennen aan een onaangename geur, beestjes in de keuken, aangevreten papier/rubber of andere materialen en velletjes van de kakkerlak. 

Kakkerlakken kunnen niet alleen ziektes overblijven, maar zorgen ook voor astma en eczeem klachten. Kakkerlakken bestrijden is daarom de enige optie en eentje waar je snel aan moet beginnen. Dit doe je niet zelf, want ze zijn tegen veel middelen resistent. 

De bedwantsen bestrijden

Niks is erger dan jeuk. Jeuk wordt echter niet alleen veroorzaakt door muggenbeten. Bedwantsen kunnen namelijk ook rode jeukende bultjes veroorzaken en daar ben je absoluut niet blij mee. Ook deze beesten komen weer ‘s nachts tot leven, waardoor je ze overdag niet op kunt sporen. 

Als je geen muggen hebt gehoord ‘s nachts of je hebt met de ventilatoren aan geslapen bestaat er een grote kans dat je dus last hebt van bedwantsen. Bloed op je dekbed kan ook een teken zijn eveneens als de uitwerpselen van de beestjes. Je brengt ze vaak mee van je vakantie, waardoor je er de volgende ochtend thuis pas achter komt wat je mee hebt gebracht. 

Bedwantsen kun je niet zelf bestrijden, want een nieuw matras en een grote schoonmaak is niet voldoende. Laat daarom bedwantsen bestrijden door een professional. Uiteraard is het aanschaffen van een nieuw dekbed wellicht niet te vermijden. Bekijk hier hoe je dan voor het juiste beddengoed kunt kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *