Welke Luchtkoppelingen zijn er?

0
(0)

Luchtkoppeling zijn er in diverse soorten en maten. Airpress compressoren heeft Euro, Type Orion en universele koppelingen die geschikt zijn voor compressoren, luchtslangen en gereedschappen. Welke type luchtslang jij nodig hebt, is afhankelijk van de koppelingen die jij gebruikt in jouw werkplaats, garage, industrie of als doe-het-zelver. Airpress compressoren heeft in het assortiment snelkoppelingen, insteeknippels, slangverbindingen (slangtules en verbindingsstukken) en ARBO veiligheidskoppelingen.

Draaikoppeling
Draaikoppeling

Schroefdraadaansluiting of slangaansluiting

Snelkoppelingen, insteeknippels, slangverbindingen en veiligheidskoppelingen hebben diverse maten. Snelkoppelingen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met schroefdraadaansluiting, maar ook als koppeling met een slangaansluiting. Het hangt er net vanaf welke type verbinding jij nodig hebt voor jouw gereedschap of compressorslang. Bij de luchtslang kan je bijvoorbeeld voor een snelkoppeling met slangaansluiting gaan, zodat je de koppeling ook weer eenvoudig kan ontkoppelen wanneer je de luchtslang nodig hebt bij een andere koppeling. Bij een slangaansluiting wordt aanbevolen om slangklemmen te gebruiken voor een goede koppeling.

Compressorslang als verbinding

Met een compressorslang verbind je de compressor aan het luchtgereedschap. Welke luchtkoppeling jij hiervoor nodig hebt, is dus afhankelijk van de koppeling die jij gebruikt. Airpress compressoren worden geleverd met één of twee universele snelkoppelingen, zodat je altijd een Euro en Type Orion insteeknippel kan gebruiken voor de koppeling. Dit is wel zo gemakkelijk wanneer je zowel Type Orion en Euro gebruikt op jouw luchtslangen.

De luchtslang, ook wel compressorslang genoemd, zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, bijvoorbeeld PVC, Rubber en PU. Bepaalde luchtslangen worden geleverd met snelkoppeling en insteeknippel(s). Je hebt dan meteen een compleet pakket en kan je direct beginnen met klussen. Ook kan je gebruik gaan maken van een spiraal luchtslang of haspels. Haspels kunnen bevestigd worden aan de muur of zijn te koop als vloermodel. Vaak worden bij de spiraal luchtslang en luchtslanghaspels koppelingen en insteeknippels geleverd.

Veiligheidskoppelingen

Veilig werken doe je door gebruik te maken van ARBO veiligheidskoppelingen. Met deze koppelingen voorkom je dat de compressorslang losschiet uit de koppeling, zodat deze niet kan rondvliegen door de werkplaats. Dit komt door het 2-drukmechanisme in de koppeling, bij de eerste druk ontsnapt de perslucht uit de koppeling en bij de tweede druk kan je de luchtslang gemakkelijk ontkoppelen uit de veiligheidskoppeling. Als werkgever dien je een veilige omgeving te creëren voor de werknemers en wordt het aanbevolen om gebruik te maken van ARBO veiligheidskoppelingen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *