Wees eco met milieuvriendelijke tassen en gooi plastic tassen weg

0
(0)

We weten allemaal dat het slecht gaat met onze planeet. De aarde is aan het opwarmen en dat moet worden tegengegaan. Dit komt ook voornamelijk, omdat wij niet milieuvriendelijk leven. Er is een tijd geweest dat afval met gemak op straat werd gedeponeerd. Ondanks dat je jouw afval wel in de prullenbakken stopt, kan het alsnog bijdragen aan de vervuiling van het milieu. Plastic kan namelijk wegwaaien, in de zee terecht komen of een vogel raakt erin verstrengeld. Uiteindelijk komt datzelfde stukje plastic terug op jouw bord als je bijvoorbeeld een stuk zalm eet. Het moraal van het verhaal is dat we af moeten van plastic tassen. Hier vertellen we alles over in dit artikel.

Milieuvriendelijke Tassen

Verandering begint bij jezelf

Als een consument kun je niet de opwarming van de aarde tegengaan of de vervuiling van het milieu. Gelukkig ben je als consument niet alleen, want we zijn al een eind op weg. Veel supermarkten en winkels hebben hun tassen collectie al uitgebreid. Naast een plastic tas, kun je kiezen voor een shopper bag of een canvas of jute tas. Dat is natuurlijk al een hele vooruitgang. Ook bij de fruit- en groenten afdeling wordt er nog weinig gewerkt met plastic zakjes. Bij veel supermarkten kun je jouw groenten en fruit al milieuvriendelijk verpakken door voor een zakje te kiezen die je vaker kunt gebruiken.

Hoewel je niet iedereen kunt aansporen, om milieuvriendelijke tassen te kopen, kun je wel zelf beginnen om voor zero waste zakjes te kiezen bij een fruit- en groente afdeling. Datzelfde geldt natuurlijk voor het verpakken van boodschappen in een canvas of jute zak. Je kunt natuurlijk wel altijd proberen om mensen aan te sporen in jouw omgeving en ze bewust te maken van het grote probleem dat plastic tassen ondere andere veroorzaakt.

Wees een voorloper

De verandering begint bij jezelf als je consument bent, maar de verandering begint eigenlijk bij de bedrijven die de verpakkingsmaterialen onder hun consumenten verspreiden. Dat je voortaan voor een plastic tas veel moet betalen is natuurlijk al een beginnende stap. Maar, wees de voorloper die geen enkele plastic tas meer verkoopt. Zorg dat jij de winkel bent waar alleen nog maar canvas of jute tassen verkocht kunnen worden. Zeg nee tegen plastic en houdt dat ook vol. Als een winkel de koers verandert, zullen er altijd meerdere volgen. Dus ben jij de voorlopende ondernemer op dit gebied?

Katoenen zakjes

De keuze is reuze

Net zoals jij een keuze maakt als ondernemer om geen plastic tassen meer te verkopen, heb je ook de keuze welke milieuvriendelijke verpakkingen je dan wel in jouw assortiment wil opnemen.  Bij Saketos is de keuze in ieder geval reuze. Zo verkopen ze bijvoorbeeld veel linnen, katoenen en jute zakjes in allerlei kleuren, formaten en sets. De kleinste formaat zijn bijvoorbeeld ideaal om sieraden in te stoppen of ander klein spul. De grotere formaten zijn goed om grotere materialen in the verpakken. Daar kan bijvoorbeeld een kledingstuk in of kies voor een lange tas, waar een wijnfles in past.

Daarnaast verkopen ze ook katoenen tassen, welke ook ideaal zijn om grotere spullen in te vervoeren of bijvoorbeeld je boodschappen uit de supermarkt in te stoppen. Welke zakken of tassen er het beste bij jouw onderneming passen, hangt natuurlijk voornamelijk af van welke producten je verkoopt en de maten daarvan. Weet in ieder geval dat je elke zak of tas kunt laten personaliseren. Laat er bijvoorbeeld het logo van jouw winkel op drukken. Klanten die in jouw winkel shoppen, nemen de tas dan mee en helpen jou onbewust misschien wel aan potentiële klanten. Of andere ondernemers zien jouw tassen en raken geïnspireerd. Wees dus die ene ondernemer, die ene voorloper op dit gebied!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *