Zo kun je het beste vliegen bestrijden

Vliegen Bestrijden

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Hopelijk krijgen we dan te maken met heerlijk weer en hogere temperaturen. Echter zitten er niet alleen voordelen aan het feit dat het warmer gaat worden, want in de zomermaanden heb je ook een grote kans op vliegen in huis. Dit kan enorm vervelend zijn. Vind jij die vele vliegen in je huis in de zomermaanden ook zo vervelend? Tijd om deze vliegen aankomende zomer te bestrijden. Hoe je dit doet? Wij geven je wat goede tips!

Houd je huis schoon

Een goede manier om vliegen zo veel mogelijk te bestrijden is door je huis schoon te houden. Vliegen komen namelijk af op vuil en bijvoorbeeld etensresten. Om te voorkomen dat jouw hele huis vol met vliegen zit in de zomermaanden, is het daarom goed om je huis zo schoon mogelijk te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld etensresten snel op te ruimen, direct de afwas te doen en de vuilnisbakken op tijd te legen. Door voor een goede hygiëne te zorgen, kun je ervoor zorgen dat er wat minder vliegen bij je naar binnen komen. 

Geuren

Vliegen bestrijden kun je ook doen met behulp van bepaalde geurtjes. Denk bijvoorbeeld aan geuren als knoflook, kruidnagel, basilicum of lavendel. Vliegen zijn absoluut geen fan van deze geuren. Het is dan ook goed als je vliegen wilt bestrijden om hier iets mee te doen. In welke vorm je het ook doet, door gebruik te maken van deze geuren in je huis zorg je ervoor dat vliegen snel weer uit je huis verdwijnen. Dit is dus zeker een goede manier om vliegen te bestrijden. 

Een hor

Een van de beste dingen om vliegen mee te bestrijden is een hor. Een hor is dan ook ontzettend nuttig, want op deze manier kun je vliegen buiten houden. Het is een aanrader om horren voor je deuren en ramen te maken. Heb je dus nog geen horren in je huis? Als je vliegen vervelend vindt is dit zeker wel aan te raden, want op deze manier zal je hier veel minder last van hebben in de zomermaanden. 

Hang zakjes water op

Hoewel dit misschien in de eerste instantie een beetje gek klinkt, is het wel zeker effectief om vliegen te bestrijden: het ophangen van zakjes water. Vul een paar zakjes met water en zorg ervoor dat je deze door je huis heen hangt. Vliegen zijn absoluut niet dol op deze zakjes met water, want ze kunnen dan in de war raken door de schittering in het water. Grote kans dat de vliegen dan ook een andere kant op gaan. En dit is natuurlijk weer een groot voordeel voor jou, want op deze manier heb jij er geen last van!

Bovenstaande tips kun je zeker gebruiken om vliegen te bestrijden. Echter zijn dit slechts een paar voorbeelden, er zijn meerdere manieren hoe je dit kunt aanpakken. Naast vliegen kun je in de zomermaanden ook last krijgen van muggen. Ben jij absoluut geen fan van muggen en heb je hier vaak last van in bijvoorbeeld jouw slaapkamer? Dat kan dan enorm vervelend zijn. Het is dan ook zeker goed om naar de middelen tegen muggen op je slaapkamer te kijken. Weg met die vervelende beestjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *